ЗАБАВНО

ББ сънува лош сън: Война между НАТО и Русия, а армията ни не ще да се бие… Цецо: трябва аз и ти да дадем пример…

ББ сънува лош сън: Война между НАТО и Русия, а армията ни не ще да се бие… Цецо: трябва аз и ти да дадем пример…

 

borisov-tsvetanov

 

 

 

Българският премиер сънува лош сън. Станала е война между НАТО и Русия и България трябва да участва, нали така самият той е казал, че при война между НАТО и Русия ние ще се бием на страната на НАТО.

При него са министърът на отбраната Каракачанов и Цецо Цветанов. Каракачанов докладва, че Българската армия не ще да се бие срещу Русия, Корнелия Нинова и русофилът и коалиционен предател Волен Сидеров обикаляли гарнизоните и ги подкокоросвали.

 

 

 

– Трябва аз и ти да дадем пример – казва Цецо. – Ти като премиер, а аз да поизчистя имиджа си.- Аз, докато шарех из Америка през годината, изкарах там и един курс за пилот на F-16. Ти ще пускаш ракетите и ще стреляш с картечницата. Самолетът е готов, време е да излитаме.

Борисов се сеща, че някак си някога, не помни обаче кога и къде, е изкарал курсове за боравене със стрелковото въоръжение на този самолет.

 

 

 

– Абе този F-16 наистина ли е най-добрият американски изтребител, няма такъв по света, както уверявахме народа? Нали поисках да се купи най-добрият изтребител, летците ни да надделяват и да не стават пушечно месо?

– Е – смутолява Каракачанов – американцитe имат там още F-22 и F-35, последни поколения, но нали знаеш, не са ни по джоба. Но и F-16 ще ни свършат работа.

 

 

– А руснаците какво имат? Чувах за някакъв Су-57, а и може китайците да са им дали техния J-20 – и двата били пето поколение.

– Този изтребител, с който руснаците се хвалят, че ще го пуснат на въоръжение тази година, май още не са го пуснали, а и не сме чували китайците да са им продали техния самолет – казва Каракачанов.

 

 

Поуспокоен, Борисов облича униформата и с Цецо се качват в самолета. Летят високо в небето и не виждат вражески изтребители. И изведнъж – тряс, удря ги ракета, дявол знае откъде е излетяла, може и да е от Камчатка. Самолетът се разпада на парчета, а Борисов и Цецо се възнасят към небето. Посрещат ги двама ангели и ги оставят да чакат на някаква дълга опашка пред свети Петър, който пуска когото трябва при Господ.

 

– Аз не мога да чакам – възмущава се Борисов. – Аз съм Доктор на науките, генерал, премиер, знаят ме из цяла Европа, да не споменавам Западните Балкани, където ме боготворят, мен папата лично ме е галил по главата!

Леко смутен, един от ангелите вади айфон и звъни лично на свети Петър. После оставят Цецо да виси на опашката и го отвеждат директно при Господ.

 

 

 

Господ Бог седи на висок трон и Бойко Борисов е шокиран да види, че това Господ е Тодор Живков. Но е успокоен, щом Тодор Живков е Господ, сигурно ще го прати в рая.

Господ обаче го поглежда намръщен, нещо е сърдит.

 

 

– Я кажи бе, Бойко – пита той, – когато те приемахме в БКП преди демокрацията, ти кле ли се в светлото комунистическо бъдеще и че ще си верен на партията? Кле ли се в братската дружба със Съветския съюз? Как така сега си станал върл антикомунист и говориш, че комунистите били кръвопийци? И че те убили дядо ти на 9 септември, защото бил николапетковист? Че на 9-и нямаше николапетковистка партия, а самият Никола Петков беше в правителството на ОФ, аз съм жив свидетел, бе? А сега си и тръгнал да воюваш с Русия, дето ни освободи от турско робство?

 

 

Борисов гузно мълчи, а Господ се разгорещява още повече, очите му хвърлят мълнии.

– И защо спря „Южен поток“, дето щеше да осигури стотици милиони на държавата транзитни такси и евтин газ, а сега ще взимаш газ от Турция, дето, ако не им уйдисваш, винаги може да ти спрат кранчето?

– Стойнев го спря „Южния поток“ – оправдава се плахо Борисов, но Господ му размахва един вестник и чете на глас заявлението на тогавашния му вицепремиер Румяна Бъчварова как българският премиер спрял „Южния поток“. Че и АЕЦ „Белене“.

 

 

 

– И кой ти е дал право да ме копираш? – продължава разгневен Господ. – Всички знаят, че аз съм син на народа. Единствен. Откъде накъде сега и ти се извъди дете на народа, втори син? И как си се докарал и тебе да те мислят за Тато, когато аз съм Тато, единственият? Я го пратете този в ада и го набутайте там в казана с катрана – разфучава се Господ и изведнъж се появяват отнякъде Елена Йончева в камуфлажна униформа и Десислава Иванчева, двете го гледат страховито, те са временно командировани на небето, за да съпроводят Борисов до пъкъла. Йончева държи вила, да го бута с нея по-надълбоко в катрана, а Иванчева държи белезници и пранги, тя няма нетърпение да го му ги сложи.

 

 

 

– Ама моля те, другарю Живков, извинявай, де, дядо Господ. Аз и много добри неща съм свършил, що магистрали съм построил, що лентички съм прерязал, на бедните коледни и великденски надбавки. Помниш ли и как те охранявах, когато те бяха сложили под домашен арест и всички те отбягваха?

Лицето на дядо Господ се смекчава.

 

 

– Е, няма да си кривя душата, така беше. Добре, ще си помисля още. Вие се връщайте на земята – казва той на Йончева и Иванчева и нарежда на ангелите – откарайте го в чистилището, докато реша какво да го правя, и му дайте колкото е там в България минималната пенсия, 200 лева ли е, там някъде, да види как се живее с такава пенсия.

Бойко Борисов се събужда изпотен, но и щастлив, че се е прекъснал този отвратителен сън. Пие чаша студена вода, ляга и пак се унася. Но наново му се присънват Цветанов и Каракачанов.

 

 

 

– Шефе – казва му Цецо, – армията не ще да се бие с руснаците, трябва да дадем пример, самолетът е готов, да се качваме. Цецо току-що се е върнал от празника на чевермето в Родопите, свалил е потурите и калпака и е надянал пилотска униформа.

 

 

– Без мен – казва Борисов, – мен не може да ме убият, защото държавата ще остане без премиер. Каракачанов, качи се ти, нали си министър на отбраната. И се разпоредете там, ако има нощни бомбардировки над столицата, да има навсякъде затъмнение и хората, нали знаеш, те са ни първа грижа, да се крият в бомбоубежищата, но да се запалят насочващи факли по някои тераси, знаеш Цецо по кои точно, че и по твоята, сам си си виновен, дето сипа лъжица с катран в кацата с меда. Идваше ми да взема един чук и да ги изпочупя тези тераси, но голям зор щях да видя, а така бомбите ще ги оправят. Няма тераси – няма проблеми, ако може така да перифразираме Сталин.

 

 

 

След което премиерът нарежда да приготвят правителствения самолет за посещение при Меркел. Германците били отказали да воюват срещу руснаците, сърбали им веднъж попарата, та там в Германия, слава Богу, бомби няма да падат.

Антон Гицов, Дума

loading...
ЗАБАВНО

More in ЗАБАВНО

phpmkhw3u_559x_

Баба от Плевен заръча на доброволци да й купят брашно, картофи и… уиски на промоция

април 17, 2020
vazhno-20-predimstva-pri-noseneto-maski-469

ВАЖНО! Известен професор посочи: 20 предимства при носенето на маски по улиците

април 13, 2020
big_home_mJk0OS_er05rk_jf66

Борисов видя работник на нивата без маска и го пита какво прави, а той отговори: Пръскам срещу болести

април 12, 2020
92463748_3049473415109619_2460056322532442112_n

Ива Николова от ПИК към Мутафчийски: Тамяна влияе ли по някакъв начин на коронавируса?

април 10, 2020
949599

Мрежата прегря! Два нови и невиждани в света вируси удариха България! СНИМКИ

април 3, 2020
mutafchiyski

Хит в мрежата! Ген. Мутафчийски към неродено бебе: Да излезе! СНИМКА

март 29, 2020