Политика

Борисов е убиец на руските енергийни проекти в България, заяви анализатор, близък до Кремъл

Борисов е убиец на руските енергийни проекти в България, заяви анализатор, близък до Кремъл

 

борисов-2

 

Бойко Борисов се доказа не просто като противник, но и целеустремен и последователен ликвидатор, килър – ако искате – на всички съвместни българско-руски проекти в областта на енергетиката. Не говорим за културно сътрудничество, макар че и там Борисов оставя след себе си изпепелена земя. Така че каквито и да е изявления и инициативи на този човек трябва да се приемат с голяма предпазливост.“

 

 

 

 

 

Това казва в статия от понеделник в московския в.“Независимая газета“ Никита Бондарев, представен като „кандидат на историческите науки, доцент в РГГУ*“, цитирана от „Дневник“.

Преди да се присъедини през 2017 г. към Катедрата по чуждестранно регионоведение и външна политика на Руския държавен хуманитарен университет той ръководи в периода 2009-2017 г. Центъра за балкански изследвания в Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ). По това време са и посещенията му в България като гост на традиионния събор на българските русофили.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

Институтът, който е част от Администрацията на президента на Русия, стана известен в България най-вече заради активността на предишния си ръководител Леонид Решетников.

 

 

 

От 4 февруари 2017 г. Владимир Путин назначи на негово място Михаил Фрадков, който пък дойде от поста Директор на Службата за външно разузнаване на Руската федерация (2007-2016). Предшественик на РИСИ е институтът за разузнавателни проблеми на Първо главно управление на Комитета за държавна сигурност (КГБ) на СССР.

 

 

 

 

Изключително враждебната към Борисов и България статия „Кой е виновен за провала на „Южен поток“ е отговор на публикация отново в „Независимая газета“ на Сергей Правосудов. Той е представен като директор (от 2006 г.) на Института за национална енергетика. Всъщност Правосудов е главен редактор на корпоративното списание на „Газпром“ и в статията си остро напада управляващите в Сърбия, че са лицемерни в демонстрирането на близост с Русия, слугуват на Запада и само протакат реализирането на отсечката за „Турски поток“.

 

 

Още по темата четете ТУК

 

Петел

petel.bg

 

loading...
0
Политика

More in Политика

ицата100893_660_370

Цацаров поиска от ДАНС пълна информация за банкови сметки, офшорки на лица, заемащи висши постове

май 15, 2019
диалог563773

С 15 на 4 гласа ЦИК отхвърли жалбата на ГЕРБ срещу президента за „нарушения с предизборна агитация“

май 14, 2019
!!!!!!!-и-той-1200x628-resize-quadrant(C)

Мирослав Найденов: За 4 дни нещо се е случило, може премиерът да е решил за оставката на Порожанов след…

май 14, 2019
красикаракачанов1518103930-2

Преговорите за Ф-16 пред провал?! Цените и сроковете, които САЩ предлагат, не са изгодни за нас

май 14, 2019
НИНОВА

Корнелия Нинова: Борисов смени половината си министри, това е признание за провал

май 14, 2019
ББ1557047802-borisov-papa

Борисов: Желаещи за министри все още има, не се притеснявайте!

май 14, 2019