Политика

Борисов: Не искам повече Веско Маринов да ми пее по концертите (ВИДЕО)

Борисов: Не искам повече Веско Маринов да ми пее по концертите (ВИДЕО)

 

131611_660_370

 

 

 

 

„Не исках повече Веско Маринов да ни пее“. Така лаконично обобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов защо се е освободил от Цветан Цветанов. Трети зам.-председател партията на негово място няма да има, стана ясно от думите му. Функциите на Цветанов досега се поемат от цялата Изпълнителна комисия.

Чуйте как пее Цветан Цветанов (ВИДЕО)

 

 

 

 

Борисов направи изявлението пред медиите след заседанието на Изпълнителната комисия в партийната централа, на което събра и всичките 28 областни лидери на ГЕРБ.

 

 

 

Премиерът и лидер на ГЕРБ е приел оставката на Цветанов, „защото това беше и негово желание“ – обясни Борисов.  „И както той каза – доверието в нас по много теми го няма. Така че, след като го няма, тогава това е едно правилно решение“, коментира премиерът.

 

 

 

 

Трети вариант за съдбата на Цветанов след оставката не е имало, опроверга досегашния си заместник Борисов.

„Вариантите бяха – напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите и да е лице на партията, и остава да работи в централата като редови член. Той с това не се съгласи и избрахме другия вариант – напуска отвсякъде“, уточни премиерът.

 

 

 

 

 

„Името на Цветанов се заменя с Изпълнителната комисия, тъй като досега има лидер, зам.-председателят през другото се занимаваше той с партията и ролята на Изпълнителната комисия беше много слаба, да не кажа – и проформа“, дава си сметка Борисов.

 

 

 

Оттук-нататък ГЕРБ ще залага на демократичността, плурализма, и промените, като за целта Борисов ще създаде нов орган за вътрешен контрол в партията и за приемане на сигнали и жалби от гражданите по въпроси, различни от престъпления.

Борисов потвърди, че ще реже от корен в местните структури и към вече нарочените Плевен и Добрич добави и Ямбол, като се ядоса, че там управляващите са направили какво ли не, а са позволили да загубят евроизборите.

 

 

 

 

 

„Събрах и областните ръководители, направихме анализ, разбраха ме мисля, добре. Не може в Ямбол да направим всичко и да не спечелим изборите. Така че, след една седмица пак ще ги събера. Дето се вика, исках днеска да ги успокоя, че който си е вършил работата, ще си я върши пак“, каза Борисов.

 

 

 

 

 

Конгресът на ГЕРБ пък се насрочва за 7 юли, за да потвърди оставката на Цветанов от поста, както и да освободи Румяна Бъчварова от ръководството, след като тя отива посланик в Израел. На нейно място Борисов вече е назначил нов шеф на премиерския кабинет, досегашната си съветничка Деница Желева.

 

 

 

Вчера Цветанов разкри, че по време на разговора си с Борисов двамата не са постигнали съгласие за общото им партийно бъдеще и затова той си е подал оставката. Цветанов напуска партийната централа и се лишава от всички атрибути, които му даваха досега партийните постове – кабинет, кола, секретарка и други екстри. Няма да има има медийни изяви, няма повече да е лице на ГЕРБ. Остава редови партиен член, но с какво ще се занимава извън ГЕРБ, не е ясно.

 

Борисов: Победата ни на изборите е категорична – оставките в БСП го потвърждават

 

 

 

 

Канал 3

loading...
0
Политика

More in Политика

григорfa7fcd9b9c5f345c36a4a004b08135ed

Григор Димитров вдига небостъргач насред Борисовата градина след ОК от Борисов!

юли 8, 2019
божковbig_97

Божков, Домусчиев и Ганчев на килимчето при Първия! Цацаров и Боби Михайлов също на безпрецедентната среща

юли 8, 2019
врагаphpqxef7f_800x

В ГЕРБ ще има комисия за врага с партиен билет. Ако го хванат, няма да има милост

юли 7, 2019
белградbig_images_40_

Скандалът с Белград се разраства: Думите на Борисов са неверни! Не касаят сръбското сирене, а териториалната цялост на Сърбия!

юли 7, 2019
дружноbig_borisov-i-tsvetanov-posledno-edin-drug-002

ГЕРБ дружно „взеха главата“ на Цветанов. Само 10 души гласуваха „против

юли 7, 2019
66252025_2118061954966871_1191990653140074496_o

Нинова: Употребиха гнева на хората, за да легализират обръчите си от фирми

юли 7, 2019