Политика

Борисов превърна днешната инспекция на АМ „Хемус“ в предизборна пропаганда на ГЕРБ (ВИДЕО)

Борисов превърна днешната инспекция на АМ „Хемус“ в предизборна пропаганда на ГЕРБ (ВИДЕО)

 

 

3f35bf18be6d06f7f3ce5cff37241b5c

 

 

Премиерът Бойко Борисов превърна проверката как върви изграждането на магистрала „Хемус“ в предизборно мероприятие.

Той беше посрещнат от възгласи: „Бойко, Бойко“ от мъже, носещи бели тениски с неговия лик.

 

 

Присъстващите носеха плакати: „Премиера на народа“, „Борисов, нашият премиер“ и други…

 

 

 

 

„Тихо ей…Тихо ей… Не се занимавайте с партийна работа“, скастри ги  Бойко Борисов при преминаването покрай тях.

 

 

Преди дни Централната избирателна комисия (ЦИК) заяви, че премиерът със свои пътувания из страната не участва в предизборната кампания. Сигналът беше внесен от БСП.

 

 

 

 

 

 

Целта е да направим обекта необратим. Изключително важно е да се отпушат строителните работи. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при инспекцията на строителните дейности по магистрала „Хемус“ в района на пътен възел Плевен-Ловеч.

 

 

 

Премиерът уточни, че досега отчуждителните процедури на земеделските земи са забавили проекта, но когато бъде изградена автомагистралата БВП в този региона на страната ще се увеличи с 10%. „ Магистралата ще е различна и за Плевен, и за Ловеч, и на курсантите от Долна Митрополия съм обещал“, каза още Бойко Борисов. Той съобщи, че през август ще започне и строежа на два лота по пътя Велико Търново-Русе.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

Министър-председателят посочи, че по АМ “Хемус“ ще има тол система, за да се поддържа и изплаща. “Едно е да поддържаш две ленти в зимно време, друго е шест”, каза Борисов. Той подчерта, че системата за плащане и използване на пътищата от тежкотоварните превозни средства е справедлива.

 

 

 

 

“И вчера на срещата ми с превозвачите – няма някой, който да е против тол системата. Въпросът е да го направим така, че особено тежкият трафик – над 3,5 тона, който най-много износва пътните съоръжения, да си плаща”, добави Борисов.

 

 

 

 

В отговор на журналистическо запитване министър-председателят  заяви, че проверки от ДАНС на политици се прави много отдавна. „Не одобрявам това, че някоя от властите се опитва да се бърка в независимата съдебна власт. Нали затова се борехме съдебната власт да е независима.

 

 

 

 

Прокурорите си избират прокурори, съдиите си избират съдии, а ние другите власти – президентска, изпълнителна и законодателна си гледаме всеки своите задачи, но така са решили – така правят”, коментира Бойко Борисов и уточни, че не е работа на изпълнителната власт да следи избора на нов главен прокурор.

 

 

 

„Това не е моя работа да го следя, не е работа на изпълнителната или която и да било друга власт. Има ВСС, има начин, по който да се избира. Президентската институция има право да одобри или да не одобри. Тогава влиза в сила нейната роля“, каза още Борисов=

 

ОТ ФОРУМА:

 

Живков не беше толкова арогантен в пропагандата. Тук нещата са изцяло тоталитарни. Тежък и пошъл култ към личността на Бащицата. Избори идат.В ръцете на хората има бюлетини .Дали да се сервира поредната порция от същото.

 

Държавата това съм аз май е ситуацията Премиера не спазва съвсем явно изборния закон не знам защо се очаква гражданите да спазват останалите.

 

Факти БГ

loading...
0
Политика

More in Политика

Ф-16 1

Офертата за F-16 вече е в Министерството на отбраната, цената не се съобщава

юни 17, 2019
big_30_3

Нинова посочи двете причини, заради които оттегли оставката си

юни 17, 2019
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Много е важно България да не остава без политическа опозиция

юни 16, 2019
конгрес980x551_1560672913

Корнелия Нинова оттегли оставката си, остава лидер на БСП

юни 16, 2019
big_11cc

Конгресът на БСП решава кой и как ще управлява партията

юни 16, 2019
gancheva-bahanov

„Биволъ“: Само за 4 дни ЦИК е изяла 13577 лева – по 169 лева на човек на ден… И машинното гласуване

юни 15, 2019