Политика

Борисов превърна днешната инспекция на АМ „Хемус“ в предизборна пропаганда на ГЕРБ (ВИДЕО)

Борисов превърна днешната инспекция на АМ „Хемус“ в предизборна пропаганда на ГЕРБ (ВИДЕО)

 

 

3f35bf18be6d06f7f3ce5cff37241b5c

 

 

Премиерът Бойко Борисов превърна проверката как върви изграждането на магистрала „Хемус“ в предизборно мероприятие.

Той беше посрещнат от възгласи: „Бойко, Бойко“ от мъже, носещи бели тениски с неговия лик.

 

 

Присъстващите носеха плакати: „Премиера на народа“, „Борисов, нашият премиер“ и други…

 

 

 

 

„Тихо ей…Тихо ей… Не се занимавайте с партийна работа“, скастри ги  Бойко Борисов при преминаването покрай тях.

 

 

Преди дни Централната избирателна комисия (ЦИК) заяви, че премиерът със свои пътувания из страната не участва в предизборната кампания. Сигналът беше внесен от БСП.

 

 

 

 

 

 

Целта е да направим обекта необратим. Изключително важно е да се отпушат строителните работи. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при инспекцията на строителните дейности по магистрала „Хемус“ в района на пътен възел Плевен-Ловеч.

 

 

 

Премиерът уточни, че досега отчуждителните процедури на земеделските земи са забавили проекта, но когато бъде изградена автомагистралата БВП в този региона на страната ще се увеличи с 10%. „ Магистралата ще е различна и за Плевен, и за Ловеч, и на курсантите от Долна Митрополия съм обещал“, каза още Бойко Борисов. Той съобщи, че през август ще започне и строежа на два лота по пътя Велико Търново-Русе.

 

 

 

 

Министър-председателят посочи, че по АМ “Хемус“ ще има тол система, за да се поддържа и изплаща. “Едно е да поддържаш две ленти в зимно време, друго е шест”, каза Борисов. Той подчерта, че системата за плащане и използване на пътищата от тежкотоварните превозни средства е справедлива.

 

 

 

 

“И вчера на срещата ми с превозвачите – няма някой, който да е против тол системата. Въпросът е да го направим така, че особено тежкият трафик – над 3,5 тона, който най-много износва пътните съоръжения, да си плаща”, добави Борисов.

 

 

 

 

В отговор на журналистическо запитване министър-председателят  заяви, че проверки от ДАНС на политици се прави много отдавна. „Не одобрявам това, че някоя от властите се опитва да се бърка в независимата съдебна власт. Нали затова се борехме съдебната власт да е независима.

 

 

 

 

Прокурорите си избират прокурори, съдиите си избират съдии, а ние другите власти – президентска, изпълнителна и законодателна си гледаме всеки своите задачи, но така са решили – така правят”, коментира Бойко Борисов и уточни, че не е работа на изпълнителната власт да следи избора на нов главен прокурор.

 

 

 

„Това не е моя работа да го следя, не е работа на изпълнителната или която и да било друга власт. Има ВСС, има начин, по който да се избира. Президентската институция има право да одобри или да не одобри. Тогава влиза в сила нейната роля“, каза още Борисов=

 

ОТ ФОРУМА:

 

Живков не беше толкова арогантен в пропагандата. Тук нещата са изцяло тоталитарни. Тежък и пошъл култ към личността на Бащицата. Избори идат.В ръцете на хората има бюлетини .Дали да се сервира поредната порция от същото.

 

Държавата това съм аз май е ситуацията Премиера не спазва съвсем явно изборния закон не знам защо се очаква гражданите да спазват останалите.

 

Факти БГ

loading...
0
Политика

More in Политика

ненков анна машинно гласуване

ГЕРБ иска да отпадне „скъпия експеримент“ с машинното гласуване за следващи избори

юли 9, 2019
ивица336CA6FC-6398-410A-BE64-1D4C9D502FB0_cx7_cy0_cw89_w1023_r1_s

Борисов: Докато Дачич не ми каже – Извинявай, Бойко, нито Вучич, нито Ана да не ме търсят!

юли 9, 2019
big_Boiko_Borisov1

Борисов: Григор Димитров мина да го видя, защото има същата контузия като мен. Не е за строеж

юли 9, 2019
brnabic-i-borisov

Борисов към сръбския премиер: Толкова ви обичам, нищо не съм рекъл

юли 9, 2019
григорfa7fcd9b9c5f345c36a4a004b08135ed

Григор Димитров вдига небостъргач насред Борисовата градина след ОК от Борисов!

юли 8, 2019
божковbig_97

Божков, Домусчиев и Ганчев на килимчето при Първия! Цацаров и Боби Михайлов също на безпрецедентната среща

юли 8, 2019