Политика

Валерия Велева: Елена Йончева да се откаже от мястото си в европарламента, а Нинова…

Валерия Велева: Елена Йончева да се откаже от мястото си в европарламента, а Нинова…

130887_660_370
Смятам, че госпожа Йончева трябва да се окаже от мястото си европарламента. Тя трябва да поеме отговорност за тази изборна загуба. Тя се оказа неподготвен политик, нейна е една огромна част от загубата на тези избори. Тя не е и разследващ журналист – нито едно нейно разследване не завърши докрай.
Може би самата тя се е надценила – трябва да си знаеш пределите, значи самата ти си надценила. Такава оценка за участието на Елена Йончева в кампанията за евроизборите направи гл. редактор на „Епицентър“ Валерия Велева в изборното студио на Канал 3.
„Азбучна истина е, че 3-4 дена преди избори не се вадят компромати, негативни кампании – за зайчарник, за къщата в Барселона. Елена Йончева повтори грешката на Петър Стоянов, когато той извади компромат и загуби изборите (срещу Първанов). И това бе казано на Елена, защото изборите са емоция.
В момента, в който Борисов влезе на терена и разчисти всички останали, и жените започнаха да му се хвърлят, не можеш да вадиш нещо негативно, с агресия“, сравни Валерия Велева.
Според нея, обаче, лидерът на БСП Корнелия Нинова не трябва да подава оставка. „Не смятам защо Корнелия Нинова трябва да си подава оставка, защото това означава разпад на БСП. Вътрешната опозиция срещу нея е много креслива и яростна, но тя си няма лидер. Ако Нинова излезе от играта, ще се случи това, което стана с десницата след Иван Костов“, категорична бе Валерия Велева.
Журналистът Юлий Москов добави: „Валерия е права, но просто трябваше да продължи още малко: без Корнелия Нинова с БСП ще се случи това, което тя каза; а с Корнелия Нинова ще се случи абсолютно същото. В абсолютна безизходица са!
Ако попитате ГЕРБ тази вечер, те ще кажат – Корнелия Нинова завинаги (начело на БСП – бел. ред.)! Напълно сгрешена политика на БСП от 2 г. насам; напълно сгрешен кадрови подход; напълно сгрешена организационна дейност.
Партията е разделена и то непоправимо. И ако трябва на себе си да кажа какъв е резултатът в днешните избори във вътрешен план – днешните избори окончателно доказаха, че БСП не е алтернатива и никога няма да стигне до властта“, отсече бившият главен редактор на в. „Стандарт“ и на „7 дни спорт“.
Канал 3

loading...
Политика

More in Политика

big_se

Безпрецедентно решение на властта: Военен парад за Гергьовден на 6-и май няма да има

април 25, 2020
do-den-dva-razbirame-shte-se-varnat-li-763

Ще се върнат ли учениците в училище и ще има ли матури? Ето какво казаха Борисов и Вълчев

април 25, 2020
phpdyjrut_800x_

Искам по-рано да премахнем извънредното положение, но здравният министър да може да издава извънредни заповеди

април 25, 2020
dzhip-1

“Най-ми е странно като по-стари от мен ми викат батко!“ (ВИДЕО)

април 24, 2020
вежди

Вежди Рашидов: „Трябва да поздравиме Борисов. Кажете ми кой друг, освен да говориме, работи?“

април 24, 2020
phpc4glap_800x_

“Бойко, тази вечер на мека пухена възглавничка сладък сън ще спиш“

април 23, 2020