Коментари

Ива Николова: Изказът на Йончева е като на Маугли, излязъл от гората, Цветанов е като древногръцки мислител и оратор

Ива Николова: Изказът на Йончева е като на Маугли, излязъл от гората, Цветанов е като древногръцки мислител и оратор

 

ива660_31daf757f6b2a78f62f8932067b096aa

 

Публикуваме този пореден пасквил в ПИК, за да видите докъде може да падне една медия в слугинажа си – за стил, език и въобще за някаква журналистическа, камо ли колегиална етика, тук и дума не може да става… 

Но сме убедени, че всеки може сам да направи преценката си, коментарът е излишен, както се казва.

И така:

 

 

 

Човек трудно може да стане свидетел на толкова грандиозен провал, какъвто си причини водачката на червената евролиста Елена Йончева в дебатите с Мария Габриел.

 

 

Пред очите на зрителите, които са и избиратели, се разкри една абсолютно безпомощна, некомпетентна и несъстоятелна персона.

 

 

Йончева показа, че няма нито позиции, нито тези, нито факти, нито собствени наблюдения, нито аргументи, с които да ги защити. Пък и откъде да ги има, като цялата ѝ кариера е минала в премиерските чаршафи и е отхранвана с държавната и банкерска чужда суха пара…

 

 

 

В главата ѝ изобщо няма никой и нищо, освен проценти и доклади, които кълве от дебели папки и на това отгоре обърква или манипулира цитатиет. Но след като бяха публикувани паметните записки от разговорите на контролиращите от Европейската комисия с шефа на ВКС Лозан Панов, вече знаем и как се пишат тези доклади.

 

 

 

Най-стъписваща все пак е пълната неспособност на Елена Йончева да говори и да се изразява. Рядко можеш да срещнеш човек, толкова скаран с езика. С основното си средство на труд!

 

 

 

Оказа се, че тя не може да съгласува дори частите на речта като подлог, сказуемо и допълнение, които при нея не съвпадаха нито по род, нито по число. Оказа се неспособна дори да формулира въпрос към опонентката си.

 

 

 

Говори така, а как ли пише? Ако се свали дословно фонограмата на това, което изрече, самата тя едва ли би разбрала какво е казала.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

Направо да се чудиш и маеш как тази жена е била журналист, при положение че изказът ѝ е като на някакъв роден Маугли, излязъл току-що от гората.

 

 

 

Освен че не може да състави смислено изречение и да съгласува частите в него, тя просто пелтечеше, което вече изобщо не се покрива с представата за телевизионен журналист. В сравнение с нейните невчесани мисли от червената песнопойка за евровота Цветан Цветанов изглежда направо като древногръцки мислител и оратор.

 

 

 

Първият сблъсък между двата най-големи конкурента на тези избори – ГЕРБ и БСП, доказа, че водачката на червената евролиста Елена Йончева всъщност е колос на глинени крака. Едно митологизирано явление без абсолютно никакво покритие нито в професионален, нито в чисто човешки план. И всички нейни гръмки възгласи не са нищо друго, освен чужди думи и констатации, които тя очевидно дори не разбира и не осмисля, тъй като дори не може да ги формулира без пищовите си.

 

 

 

Както се казва, най-страшното е друг да ти бере срама. Гледах дебатите с Елена Йончева и ме хвана срам, че си е изписала на челото занаята, който работят мнозина честни, почтени и кадърни хора. На излизане от блока един комшия ми каза: „Абе, тая Йончева била много куха лейка. Всички журналисти ли сте толкова измислени?“.

 

 

Отминах го с крива усмивка. Не можах да измисля отговор.

 

 

 

Но имам съвет към Йончева: скрий се и недей да позориш занаята повече, като влизаш в дебати, от които си нямаш хал хабер. Защото песимистите твърдят, че няма накъде повече да се изложиш.

 

Аз обаче съм оптимист – има! Още при следващите дебати.

 

 

 

 

Автор: Ива Николова, ПИК

 

Бел. ред. Оригиналното заглавие в сайта е:

„Абе, тая Йончева била много куха лейка…“ Пред нея Цветанов е древногръцки мислител…

pik.bg

loading...
0
Коментари

More in Коментари

ВИСОЦКИАз не обичам - едно великолепно стихотворение от Владимир Висоцки

Аз не обичам – едно великолепно стихотворение от Владимир Висоцки

юни 17, 2019
big_12

Бенатова, след като напусна Нова Тв: На лешоядите ще кажа…

юни 14, 2019
bobi_mihailov_napuska_stadiona

Да поздравим Боби, шейхът на българския футбол, за интелекта и скромността му!

юни 12, 2019
165980_105672529577470_189809084_n-e1517779137102

За един членски внос…

юни 8, 2019
10629684_341883245982904_4046310937868108206_n

Какви бяхме ние, децата живели в НРБ

юни 7, 2019
pr

За 30 години съсипаха построеното от Тодор Живков, а най-лошото – изгубихме децата си, няма ги…

юни 7, 2019