Коментари

Ива Николова: Изказът на Йончева е като на Маугли, излязъл от гората, Цветанов е като древногръцки мислител и оратор

Ива Николова: Изказът на Йончева е като на Маугли, излязъл от гората, Цветанов е като древногръцки мислител и оратор

 

ива660_31daf757f6b2a78f62f8932067b096aa

 

Публикуваме този пореден пасквил в ПИК, за да видите докъде може да падне една медия в слугинажа си – за стил, език и въобще за някаква журналистическа, камо ли колегиална етика, тук и дума не може да става… 

Но сме убедени, че всеки може сам да направи преценката си, коментарът е излишен, както се казва.

И така:

 

 

 

Човек трудно може да стане свидетел на толкова грандиозен провал, какъвто си причини водачката на червената евролиста Елена Йончева в дебатите с Мария Габриел.

 

 

Пред очите на зрителите, които са и избиратели, се разкри една абсолютно безпомощна, некомпетентна и несъстоятелна персона.

 

 

Йончева показа, че няма нито позиции, нито тези, нито факти, нито собствени наблюдения, нито аргументи, с които да ги защити. Пък и откъде да ги има, като цялата ѝ кариера е минала в премиерските чаршафи и е отхранвана с държавната и банкерска чужда суха пара…

 

 

 

В главата ѝ изобщо няма никой и нищо, освен проценти и доклади, които кълве от дебели папки и на това отгоре обърква или манипулира цитатиет. Но след като бяха публикувани паметните записки от разговорите на контролиращите от Европейската комисия с шефа на ВКС Лозан Панов, вече знаем и как се пишат тези доклади.

 

 

 

Най-стъписваща все пак е пълната неспособност на Елена Йончева да говори и да се изразява. Рядко можеш да срещнеш човек, толкова скаран с езика. С основното си средство на труд!

 

 

 

Оказа се, че тя не може да съгласува дори частите на речта като подлог, сказуемо и допълнение, които при нея не съвпадаха нито по род, нито по число. Оказа се неспособна дори да формулира въпрос към опонентката си.

 

 

 

Говори така, а как ли пише? Ако се свали дословно фонограмата на това, което изрече, самата тя едва ли би разбрала какво е казала.

 

 

 

Направо да се чудиш и маеш как тази жена е била журналист, при положение че изказът ѝ е като на някакъв роден Маугли, излязъл току-що от гората.

 

 

 

Освен че не може да състави смислено изречение и да съгласува частите в него, тя просто пелтечеше, което вече изобщо не се покрива с представата за телевизионен журналист. В сравнение с нейните невчесани мисли от червената песнопойка за евровота Цветан Цветанов изглежда направо като древногръцки мислител и оратор.

 

 

 

Първият сблъсък между двата най-големи конкурента на тези избори – ГЕРБ и БСП, доказа, че водачката на червената евролиста Елена Йончева всъщност е колос на глинени крака. Едно митологизирано явление без абсолютно никакво покритие нито в професионален, нито в чисто човешки план. И всички нейни гръмки възгласи не са нищо друго, освен чужди думи и констатации, които тя очевидно дори не разбира и не осмисля, тъй като дори не може да ги формулира без пищовите си.

 

 

 

Както се казва, най-страшното е друг да ти бере срама. Гледах дебатите с Елена Йончева и ме хвана срам, че си е изписала на челото занаята, който работят мнозина честни, почтени и кадърни хора. На излизане от блока един комшия ми каза: „Абе, тая Йончева била много куха лейка. Всички журналисти ли сте толкова измислени?“.

 

 

Отминах го с крива усмивка. Не можах да измисля отговор.

 

 

 

Но имам съвет към Йончева: скрий се и недей да позориш занаята повече, като влизаш в дебати, от които си нямаш хал хабер. Защото песимистите твърдят, че няма накъде повече да се изложиш.

 

Аз обаче съм оптимист – има! Още при следващите дебати.

 

 

 

 

Автор: Ива Николова, ПИК

 

Бел. ред. Оригиналното заглавие в сайта е:

„Абе, тая Йончева била много куха лейка…“ Пред нея Цветанов е древногръцки мислител…

pik.bg

loading...
0
Коментари

More in Коментари

ицо1562516244

Ицо Хазарта: При цялата гадост на комунизма бащите ни са свършили повече смислени неща, отколкото ние

юли 8, 2019
пасков564a99bb65e39

Виждам увеличаваща се, но не критична маса народ, не виждам достатъчно априлци, „хвърковата чета“…

юли 7, 2019
safe_image

Българинът днес живее 3.5 пъти по-зле отколкото през 1988 г.! Вижте фактите:

юли 7, 2019
akad

Акад. Петър Иванов: Българите намаляваме всеки час с 20 души. Бог да прости България!

юли 6, 2019
soc4-795x469

Омръзна ми да ме питат какво е било НРБ за мен. Сега ще ви напиша какво беше за 99% от народа. Останалият 1% бяха в Белене!

юли 6, 2019
баба

Пръстите на баба

юли 5, 2019