ОБЩЕСТВО

Нова телевизия на Домусчиеви уволни и журналистката Виктория Бехар, задала въпроси за Пеевски

Нова телевизия на Домусчиеви уволни и журналистката Виктория Бехар, задала въпроси за Пеевски

big_1168

 

 

 

‘Нова телевизия’ е уволнила журналистката Виктория Бехар, малко след като тя е задала въпроси за връзката между Делян Пеевски и новата шефка на новините в телевизията Миляна Велева, съобщи „Свободна Европа“, позовавайки се на свои източници.

 

 

Бехар беше част от ръководството на „Нова Броудкастинг Груп“, към което се присъедини преди около 2 месеца на длъжността мениджър на „Стратегическо развитие“ на новините.

 

 

Тя е освободена от работа една седмица, след като Миляна Велева – заемала ръководни длъжности в свързаните с КТБ и Делян Пеевски ТВ 7 и „Канал 3“ – стана ръководител на новините в „Нова“. Назначение, дошло след като братя Кирил и Георги Домусчиеви закупиха медиата на 22 февруари.

 

 

Малко преди да бъде уволнена, Бехар е задала въпроси на Велева, касаещи нейната обвързаност с Делян Пеевски. Това се е случило по време на обща планьорка, където журналистите са се поинтересували от спорното минало на бившата шефка в ТВ 7 и „Канал 3“.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

На въпроса дали е свързана с медийната политика на изданията, притежавани или контролирани от Пеевски, тя е отговорила, че работи в медии откакто е на 18 г. и за това време е сменила много работодатели. Велева е запитана дали телевизията трябва да отразява политическите новини по начин, който да не създава конфликт между политиците и медиата, на което тя отвърнала, че вярва в баланса на живота.

 

 

 

Виктория Бехар е била един от най-активните журналисти, разпитвали новия си началник. Седмица след това тя е съкратена. Новина, която е предизвикала изненада сред колегите ѝ.

 

 

 

 

Досега тя е работила в бТВ от създаването на телевизията до 2014 г., откъдето отива да бъде шеф на новините в „Bulgaria ON AIR“. По време на българското председателство на Съвета на ЕС е оглавявала дирекция „Комуникация и информация“ в ресорното министерство. След това постъпва в „Нова“.

 

 

Уволнението на Бехар се случва, след като в сряда бе съобщено, че Силва Зурлева, един от дългогодишните ръководни кадри на телевизията, който е с нея от самото начало, също вече няма да работи там.

 

 

Петел

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

успели1557375409-top-20-uspeli-bylgarki-cut

Вижте 20-те най-успели и прочути българки в една уникална класация

май 9, 2019
бъни1557407948-boko

Борисов отговори на Радев: Не съм малоумен и кьорав! Ясно е, че не е еднакво отдалечен от всички партии

май 9, 2019
лиляна-павлова-1

Лиляна Павлова: Ние не крадем, една стотинка не сме взели за 10 години!

май 9, 2019
боооо85749-560x315-trim(0,28,651,517)

В Русия имат „Безсмъртния полк“, у нас от 10 години имаме премиерския безсмъртен дЕдо

май 9, 2019
чуковbc-2-crop-c0-5__0-5-750x400-70_qMvVoNz-crop-c0-5__0-5-750x400-70

Боян Чуков: Дълбок поклон пред БПЦ за позицията й по визитата на папата!

май 9, 2019
полкbig_1245d

Нинова: Нека споменът ни направи непримирими към съвременните прояви на фашизъм

май 9, 2019