Политика

Преговорите за Ф-16 пред провал?! Цените и сроковете, които САЩ предлагат, не са изгодни за нас

Преговорите за Ф-16 пред провал?! Цените и сроковете, които САЩ предлагат, не са изгодни за нас

красикаракачанов1518103930-2
По повод преговорите в САЩ за купуване на нови изтребители Ф-16 военният министър Красимир Каракачанов информира, че те още не са приключили, въпреки, че част от екипа вече се завърна в България.

 

 

 

 

 

„Представителите на ВВС останаха във Вашингтон да продължат разговорите. Част от предложенията в ценово отношение не са задоволителни, затова преговорите продължават. Трябва да се съобразим с цената, с пакета услуги и сроковете за плащане. Всичко е въпрос на пазарлък, на преговори. Ако цената не ни удовлетворява, ще кажем не. Няма да приемем всяка цена, която би ни била предложена. Не е коректно да назовавам конкретни параметри. Ако тук не се получи нещо, може да поискаме от НС разрешение да започнем разговори с другите страни – Швеция или Италия“, каза още той пред БНР.

 

 

 

 

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е научил от медиите за оставката на земеделския министър Румен Порожанов, тъй като никой от кабинета не е коментирал темата.

 

 

 

 

„Този въпрос го решава министър-председателят. Вероятно г-н Порожанов е решил, че трябва да подаде оставка. В крайна сметка той е от друга квота в кабинета“.
Красимир Каракачанов не е съгласен, че държавните институции не правят нищо, за да разкриват злоупотребите. „Просто медиите са по-активни, а преди избори някои от тях стават особено активни“.

 

 

 

По повод евентуални санкции от ЕК за къщите за гости министър Каракачанов подчерта, че за съжаление в подобни ситуации винаги обществото плаща сметката.

 

 

 

„Дори и в поредица нелепи политическип решения, взети в различни сфери. Още от преговорите. Всички тези сметки ги плаща обществото. Всеки облечен с власт, който не решава проблеми, след това плаща обществото“.

 

 

 

Красимир Каракачанов не се ангажира с мнение дали могат да се очакват нови оставки на членове на кабинета.

 

 

 
Той коментира и изказването на турския посланик: Дипломатическа практика е да се привика за обяснения чужд дипломат, когато наруши Женевската конвенция за дипломатическата служба, подчерта Красимир Каракачанов. Така е и в случая с турския посланик Хасан Улусой, който препоръча правителството да стимулира изучаването на турски език в училище, за да има повече турски инвестиции.

 

Фрог нюз

https://frognews.bg/novini/karakachanov-predlojenite-tseni-16-sasht-zadovoliavat.html

 

 

„Както България не се бърка във вътрешните работи на Турция, така е неприемливо чужд посланик да се произнася по подобни въпроси“.

 

Стратегията за интеграция на ромите ще влезе в МС след изборите, за да не се използва в кампанията, се разбра още от думите на министър Каракачанов. Според него много помощи влизат в циганските семейства и тези хора са се научили, че могат само да получават без да дават.

 

„30 години финансираме маргиналната раждаемост в гетата, а не грамотната. Това е сбъркан модел на интеграция на циганите в обществото.“

loading...
0
Политика

More in Политика

борисов-нато

Подводничари в България не останаха, но Борисов помолил „колегата Столтенберг“ за 1 подводница втора ръка за отбрана и възпиране

декември 12, 2019
1576170069

Радев отговори на Борисов: Нямам загинал летец, като командир на ВВС никога не съм губил хора и техника!

декември 12, 2019
джIMG_2005

Слави Трифонов: Джамбазки трябва незабавно да си подаде оставката!

декември 12, 2019
стол78988545_2613998045494916_3254089281848737792_o

Столтенберг: България предложи НАТО да разположи координационния си център във Варна

декември 12, 2019
данъчниScreenshot-2019-09-06-at-19.40.15-410x260

Данъчните оценки на имотите се вдигат от догодина, данък сгради и такса смет скачат съществено

декември 12, 2019
fandakova-1

Фандъкова не слиза от служебната кола, но съветва столичани да ползват градския транспорт

декември 11, 2019