ОБЩЕСТВО

Пуснаха зловеща фалшива новина за сина на един от братята Диневи – ето откъде е тръгнал слухът, че…

Пуснаха зловеща фалшива новина за сина на един от братята Диневи – ето откъде е тръгнал слухът, че…

 

1557470337-clipboard04

 

 

Брутална фалшива новина бе разпространена тази сутрин. Зложелатели са съобщили до медиите, че е починал големия син на строителния предприемач Йордан Динев от Свети Влас – 20-годишният Иван.

 

 

Фалшивата новина взриви онлайн пространството след изпратен мейл до Флагман.бг, подписан уж от братовчеда на младежа. 

 

 

 

Според редовете той е загинал при тежка катастрофа на АМ „Тракия“. Журналисти обаче направиха проверка и опровергаха лъжата.

 

 

От пресцентъра на МВР  пояснили пред Блиц, че през изминалото денонощие няма загинали хора при ПТП на аутобана. 

Сайтът „Фламган.бг“ на свой ред излезе със своя позиция след публикуваната тази сутрин фалшива новина за смъртта на сина на строителния предприемач Йордан Динев.

Ето какво написа медията преди минути:

 

 

 

„Мейл, получен в официалната редакционна поща на Флагман.бг в 7:57 часа – с посочен домейн в yahoo.com и реален телефон, разказа за катастрофа, при която снощи е загинал синът на строителния предприемач от Свети Влас Йордан Динев.

 

 

 

Следвайки всички правила за практикуване на достоверна журналистика, направихме всичко нужно за потвърждение на написаното.

 

 

 

Дежурният редактор се обади на кмета на град Свети Влас Иван Николов, за да поиска потвърждение. „Ако автомобилът е Ауди А4 с цифри 14 20, да знаете, че това е номерът на Иван. Някой трябва да ви го потвърди”, каза кметът на Свети Влас. Той допълни, че този автомобил бил подарък от баща му отпреди 20-ина дни и ни посътветва да търсим справка за синьо ауди А4 с тези регистрационни номера.

 

 

 

Екипът продължи да търси последователно потвърждение от кмета на Несебър Николай Димитров и пресаташето на братя Диневи –Биляна Боянова. Поради ранния час от тях не получихме обаждане.

 

 

 

 

Дежурният редактор позвъни на телефона, който бе обявен в мейла – 0889-72-23-… Отсреща отвърна мъжки глас. Представи се за Георги Динев – братовчед на Иван и разказа какво се е случило снощи.

 

 

 

При въпрос от страна на главния редактор Катя Касабова към човека, представящ се за Георги Динев, дали може да каже Аудито каква серия е и с какъв регистрационен номер, получихме потвърждение за същото, което ни съобщи и кметът Иван Николов.

 

 

 

 

В края на разговора ни т.нар. Георги Динев каза, че се намира в хотел на бул.“България“ в София и в момента се чувства по-добре, информирали са бащата Йордан Динев, който е в чужбина.

 

 

 

Минути след публикацията ни, която се базираше върху така събраните данни, се оказа, че няма катастрофа и Иван Динев е жив и здрав. Същото го потвърди и майка му Зорница.

 

 

 

Към момента Флагман.бг предава писмото и проведените телефонни разговори в ОД на МВР-Бургас с настояване случаят да бъде разследван незабавно.

 

 

 

 

Приемаме тази постановка за груба провокация не само срещу родителите и близките на Иван Динев, но и срещу изграждания вече 9 години авторитет на медията ни да подготвяме и поднасяме достоверна информция за нашите читатели.

 

 

 

 

 

Наясно сме, че подобно петно върху репутацията ни трудно би могло да бъде заличено, заради което настояваме колегите от останалите български медии да ни подкрепят в този момент с искане да се въведат строги мерки при издирването на лица – компютърни и телефонни престъпници.

 

 

 

 

Смятаме, че става въпрос за организирана престъпна група в този случай и ще предадем всичко, с което разполагаме на специализираните органи. Недоброжелателите на фамилия Диневи, които очевидно са били засегнати и от наши публикации, очевидно са добре подготвени и постигнаха целта си“.

 

 

Флагман, Петел, Блиц

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

ненков анна машинно гласуване

ГЕРБ иска да отпадне „скъпия експеримент“ с машинното гласуване за следващи избори

юли 9, 2019
ачич1905863_1321321312_ls

„Искам Ивица Дачич да ми се извини публично“… Да беше жив Алеко, щеше да напише „Бай Ганьо дипломат“

юли 9, 2019
ивица336CA6FC-6398-410A-BE64-1D4C9D502FB0_cx7_cy0_cw89_w1023_r1_s

Борисов: Докато Дачич не ми каже – Извинявай, Бойко, нито Вучич, нито Ана да не ме търсят!

юли 9, 2019
сирене78d0448dcbc433c712999088f58b3a63ae37857b

Българско сирене в Швеция по 8,80 за кг., у нас – близо 15 лв. за кг.

юли 9, 2019
big_Boiko_Borisov1

Борисов: Григор Димитров мина да го видя, защото има същата контузия като мен. Не е за строеж

юли 9, 2019
brnabic-i-borisov

Борисов към сръбския премиер: Толкова ви обичам, нищо не съм рекъл

юли 9, 2019