Политика

Тревога! 30 000 са готови да тръгнат към Европа от Турция, България сама не може да се справи, издъхваме

Тревога! 30 000 са готови да тръгнат към Европа от Турция, България сама не може да се справи, издъхваме

562196

 

 

 

 

 

Разтревожени сме от подготовката на така наречения „поход на надеждата“, който се организира в лагерите за бежанци в Турция.

 

 

 

 

 

Това каза министър-председателят на България Бойко Борисов по време на кръгла маса на тема „Защита на външната граница на ЕС и миграционни политики на Република България“, предаде Агенция „Фокус“. В нея участва и премиерът на Бавария Маркус Зьодер.

 

 

 

 

 

Борисов се обърна към баварския си колега с това, че Германия дава по над 1000 евро на човек, това допълнително примамва бежанците.

 

 
“Бих искал баварският колега да знае, че ние сме разтревожени от подготовката на така наречения поход на надеждата, който се организира в лагерите в Турция“, подчерта Бойко Борисов. Той посочи, че понеже през България не е лесно да се премине, в момента има над 30 000 души, които сe организират да тръгнат по Балканския път – през Гърция, Македония, Сърбия, Хърватия, към Австрия и Германия. Според него това е много силна организация и, ако тръгнат жени и деца и с тях се атакуват границите, ще стане голям проблем. „Такава организация тече“, допълни Бойко Борисов.

 

 

 

България, макар и да показва добри резултати, сама не може да се справя срещу сериозните проблеми с миграцията, трябва да й се помага, заяви още премиерът.

 

 

 

„Мигрантите в Турция са близо вече 4 млн. В Крим – знаете проблемите. В Косово – знаете проблемите. България сама срещу толкова сериозни проблеми не може да се справи. Трябва да ѝ се помага. Показваме, че го правим, но дето се вика – издъхваме. Това са години наред. Няма никакъв шанс това да приключи, то ще става по-тежко. Европа е най-хубавото място в света. Най-хубавото място за живеене. Вие баварците сте допринесли изключително много за това“, допълни още министър-председателят. По думите му всички искат да дойдат в Европа на готово.

 

 

 

 

„Някои дори без да се трудят. Така че пак казвам – аз бях единственият, който подкрепи канцлера Меркел, когато пропуснахме голямата вълна с мигранти. Да бъдем справедливи. Тогава какво имахме – много мощна медийна атака“, посочи още министър-председателят.

 

 

 
„Най-хуманното място е Европа, най-хуманната държава е Германия. Тогава може би чисто по европейски и по женски канцлера Меркел каза: „Елате ще ви спасим, няма да ви оставим да се давите“, което впоследствие донесе многото проблеми. Чисто хуманно, ако днес върнем времето назад и изведнъж медиите показват как се давят деца, каква ще е нашата реакция?“, попита премиерът.

Според него се е допуснало лавината от мигранти да уплаши европейските граждани.

 

 

 

„Когато имаме възможност да си кажем всичко като приятели в очите, тогава има и ефект. Безгрешни хора няма, всеки може да сгреши, но ако повториш грешката, ако потретиш, значи си глупав. Това не искам да го правим“, заяви Борисов. Той посочи, че хиляди момчета и момичета са по границата и слушат тези неща.

 

 

 

„Ние все пак като политически лица сме чували и хубаво и лошо, но за тях това е изключително важна оценка. Ще кажат в края на краищата заслужавало си е да се трудим така всеотдайно“, допълни още министър-председателят.

 

 

Епицентър

loading...
0
Политика

More in Политика

дарикbig_1300

Борисов: Моята работа е работа, а на другите им е празни приказки

декември 22, 2019
трифонf3a2c5d7d3e959808715d6a4d2d92769

Слави Трифонов бясно: Значи пожарникар може, а шоумен не може?!

декември 22, 2019
слабака20151018.fdcxcysgek

Слабаков: Само 6000 евро е заплатата на евродепутатите, не е това, което се тиражира

декември 22, 2019
Image_775476_500_0-1200x628-resize-quadrant(C)

Скандалът с охраната на Доган и Пеевски се оказа още по-голям

декември 21, 2019
fd267a2f417f60e75de47a4a33685c3c

Борисов: Некадърно управление доведе до кризата в Перник

декември 21, 2019
big_12d30

Корнелия Нинова: България се превърна в сметището на света

декември 21, 2019