Политика

Бойко Борисов хвърли бомба за политическата си кариера: Изкарвам си мандата и…

Бойко Борисов хвърли бомба за политическата си кариера: Изкарвам си мандата и…

 

1556908929-3

 

 

Премиерът Бойко Борисов обяви сензационно, че няма намерение да продължава да стои на управленски постове за в бъдеще. 

 

 

 


„Изкарвам си мандата, прибирам се в партията и ще дам път на много млади хора“, заяви премиерът пред „Панорама“, коментирайки факта, че в ГЕРБ има невероятно много амбициозни и кадърни хора. 

 

 

 

Той бе провокиран към това откровение след въпрос на водещия на „Панорама“ Бойко Василев, който го попита дали не се страхува, че ще бъде забравен, след като си отиде от власт.

 

 

 

„Аз това го знам, за разлика от много политици, съм бил при Тодор Живков, когато падна от власт и цялата партия, която дълги години му целуваше ръцете и краката, се бяха изпокрили.

 

 

Ей така ми беше интересно да видя един паднал човек, какво му се случва. После ми беше интересно да видя и Царя. Затова толкова ме е яд на моите съпартийци, защото съм гледал как се сриват други хора. Ние, обаче, сме направили много добри неща, затова всичко, което е донесло щета, трябва да се отстрани.

 

 

 

Един Делян Добрев, изключително умен човек, но не може да е лице, да носи доверие. Аз знам изхода, български политик в историята на нашия народ приживе няма одобрен. Накрая като се махнат гадните неща, ще остане това, което е останало добро. Затова казвам – изкарвам си мандата, прибирам се в партията и ще дам път на много млади хора“, коментира още Бойко Борисов.

 

 

”Цветанов си го обичам като дете. Като министър си заложи главата и направи много добри неща. Майка ми винаги казваше: ”Внимавай дете да не сложиш лъжицата с катран в кацата с мед.” А той точно това направи”. Това каза  Борисов за скандала с апартамента на Цветан Цветанов.

“ Изход има. Това се прави и в момента. Всеки, попаднал в такава ситуация, и всеки, който е решил, че всичко му е позволено, ще си понесе най-тежки наказания и ще поеме отговорност. Подаването на оставки е половината от работата. Мога да гарантирам на българските граждани, че няма да остане ненаказан човек“, коментира премиерът Борисов скандалите с имотите.

 

Той коментира и къщите за гости: „Някои тарикати решиха да се възползват от това. Или ще върнат парите, или ще им се конфискуват къщите. Яд ме е, срам ме е, грешката е моя, че не отидох нито веднъж на гости на мой колега, министър, областен управител. Ако бях отишъл да видя, сигурно щях да взема по-рано мерки. Докрай ще бъде направено всичко, за да се възцари справедливостта“, заплаши премиерът.

 

„Аз съм се родил, живея и ще умра в къщата в Банкя. Колко ще живея, 10-15 години, Господ знае, но няма да ме видите в друга къща.За президентските вили се дават стотици хиляди за ремонт. Аз не съм разрешил 1 лев да ми се даде за ремонт там, където живея“,  обяви той.

 

„На нашите опоненти три къщи за гости имат родата, но те казват, че това не е нищо. Не могат да боядисат това, което сме построили. И изведнъж да ми сложат етикет за няколко души, няма да го бъде. Ние знаем, че другите са маскари, колко пъти идват на власт. Винаги стават катастрофи, когато идват БСП или БКП на власт“, нападна БСП премиерът.

 

За един апартамент и една къща за госта на фона на милиардите пари за приватизации, които са направили, добави той.

 

Няма да хвърля кърпата, ако получим жълт картон. Защото отсреща няма нищо. Ако трябва да правят правителство, първо с президента ще се изпоядат кои да са министри, кои да са депутати. После ще има „Позитаник“, „чеверме социалистите“, те се ненавиждат“, саркастично продължи Борисов.

 

„Не му отива да говори, че ще излизат тепърва скандали за офшорни сметки и т.н. Първо виж себе си и тогава коментирай себе си“. Така премиерът Борисов отговори на въпрос, дали президентът е познал, че „апартаментгейт“ ще продължи с проверка на офшорни сметки и т.н.

 

„Аз никога, никога не съм искал да ставам президент. Никога не ми е минавало през главата и не ми минава през главата. Аз щях да стана президент като главен секретар. Тогава имах 90% одобрение, но иска да си бъда главен секретар“, обясни той.

 

„Говорят, че имало диктатура. Аз само не съм дал два шамара да ми бият. Когато държавният глава призовава военните да не стоят безпристрастно, аз затова започнах да обикалям казармите. Какъв диктатор съм, не трябва да се шегуваме с това. Затова отговорих това за пълзящата диктатура“, каза още Борисов.

 

„ГЕРБ се клати сама. БСП не са ни проблем. Те толкова пъти са били на власт“, посочи министър-председателят.

БНТ

Политика

More in Политика

ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024
big_12

Главчев с ново 20: Предложих на президента аз да поема Външно, не знам дали и кога ще издаде указ

април 20, 2024