Политика

Борисов е убиец на руските енергийни проекти в България, заяви анализатор, близък до Кремъл

Борисов е убиец на руските енергийни проекти в България, заяви анализатор, близък до Кремъл

 

борисов-2

 

Бойко Борисов се доказа не просто като противник, но и целеустремен и последователен ликвидатор, килър – ако искате – на всички съвместни българско-руски проекти в областта на енергетиката. Не говорим за културно сътрудничество, макар че и там Борисов оставя след себе си изпепелена земя. Така че каквито и да е изявления и инициативи на този човек трябва да се приемат с голяма предпазливост.“

 

 

 

 

 

Това казва в статия от понеделник в московския в.“Независимая газета“ Никита Бондарев, представен като „кандидат на историческите науки, доцент в РГГУ*“, цитирана от „Дневник“.

Преди да се присъедини през 2017 г. към Катедрата по чуждестранно регионоведение и външна политика на Руския държавен хуманитарен университет той ръководи в периода 2009-2017 г. Центъра за балкански изследвания в Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ). По това време са и посещенията му в България като гост на традиионния събор на българските русофили.

 

 

 

 

Институтът, който е част от Администрацията на президента на Русия, стана известен в България най-вече заради активността на предишния си ръководител Леонид Решетников.

 

 

 

От 4 февруари 2017 г. Владимир Путин назначи на негово място Михаил Фрадков, който пък дойде от поста Директор на Службата за външно разузнаване на Руската федерация (2007-2016). Предшественик на РИСИ е институтът за разузнавателни проблеми на Първо главно управление на Комитета за държавна сигурност (КГБ) на СССР.

 

 

 

 

Изключително враждебната към Борисов и България статия „Кой е виновен за провала на „Южен поток“ е отговор на публикация отново в „Независимая газета“ на Сергей Правосудов. Той е представен като директор (от 2006 г.) на Института за национална енергетика. Всъщност Правосудов е главен редактор на корпоративното списание на „Газпром“ и в статията си остро напада управляващите в Сърбия, че са лицемерни в демонстрирането на близост с Русия, слугуват на Запада и само протакат реализирането на отсечката за „Турски поток“.

 

 

Още по темата четете ТУК

 

Петел

petel.bg

 

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024