Политика

Борисов захапа Радев: Не е работа на никой да следи избора на главен прокурор и да се меси в независимата съдебна власт… (Видео)

Борисов захапа Радев: Не е работа на никой да следи избора на главен прокурор и да се меси в независимата съдебна власт… (Видео)

 

129851_660_370

 

 

 

Не одобрявам това, че някои от властите се опитват да се бъркат в независимата съдебна система. Това каза пред журналисти в Плевен министър-председателят Бойко Борисов.

 

 

 

На въпрос дали одобрява искането на главния прокурор да бъдат проверявани висши политици, Борисов отговори, че това вече се прави от доста време.

 

 

 

„Така че той огласи това, което се прави от много време. Не одобрявам това, че някои от властите се опитват да се бъркат в независимата съдебна система. Нали за това се борихме – съдебната власт да е независима.

 

 

 

 

Прокурорите си избират прокурори, съдиите си избират съдии, а ние, другите власти – президентска, изпълнителна, парламентарна, си гледат своите задачи. Но така са решили – така правят“, коментира министър-председателят.
 

Попитан кого визира, Борисов заяви, че не той вика магистратите един по един при себе си. Премиерът заяви, че не е работа на никой от изпълнителната власт да следи избора на главен прокурор.

 

 

 

„Има Висш съдебен съвет, има си начини, по които да се избира. Президентската институция след това има право да одобри или да не одобри. Тогава влиза в сила нейната роля. Още повече, че има много време“, каза още той.

 

Канал 3

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024