Политика

Борисов: Не си говоря с братовчедите, а двама от тях съм ги бил… Има къща в Барселона, но е на…

Борисов: Не си говоря с братовчедите, а двама от тях съм ги бил… Има къща в Барселона, но е на…

 

big_29_5

 

 

Премиерът Бойко Борисов разкри, че подкрепя проверката на имоти в чужбина на хора от бизнеса и политиката. „Надявам се, че много скоро каквото има ще се извади и ще се каже“, каза той в студиото на bTV.

Борисов бе запитан дали негов братовчед е свързан с прословутата къща в Барселона, за която Елена Йончева твърди, че е на премиера, както и, че той върти бизнеса на бившата фирма на Борисов – „Ипон“.

 

 

„В Банкя показват една къща, която е на Емо Кюлев, Бог да го прости, а пишат, че е моя. В Барселона пък показват къща на Сашо Чаушев и пишат, че е моя. Правят го години наред.

 

 

Не мога да му кажа продай си къщата. Това е негова работа. Аз съм бил бизнесмен преди до момента, в който станах главен секретар – във фирма „Ипон“. Това си беше създадена от мен фирма, в която си изкарваха прехраната работници.

 

 

 

Относно братовчедите ми – ние сме сложна рода. С единия братовчед не съм се виждал 40 години. С другите братовчеди на съседните къщи не си бяхме говорили 30 години, сега като се видим си махаме.

 

 

 

Ние сме в една къща родени, но днес не си говорим. Даже има двама, които съм ги бил, и затова не си говорим трайно. Ние за една помпа се сбихме, аз ги набих. В Банкя си имам къща, там живея, там ще си умра.

 

 

Барселонската къща е на Сашо Чаушев. Направиха пълна проверка и от прокуратурата. Питайте го него“, категоричен бе Борисов.

 

 

„Оставките са пречистване. Никой не се е родил министър, премиер или депутат. Оставките са нещо нормално. Моя синковец единия има една къща за гости, колежката от другата страна три. Нашият ще понесе наказателна отговорност.

 

 

 

 

За Костинброд не помните ли каква лъжа беше. Тогава Станишев и Мая Манолов занесоха сигналите. Това е хибридът, те в това са най-добри“, коментира Борисов.

 

 

 

 

„Те нямат друг шанс. В учебника на КГБ пише така: Най-добрият начин да унищожиш един човек е да подбереш избрани истини за него и след това да ги съчетаеш в подходяща комбинация.

 

 

 

 

Тръгва информацията, ГЕРБ губи 6% от Костинброд. Готвим се за реакция в четвъртък-петък. Те виждат, че като аргументи нямат какво да направят. Разчитаха, че с кафяво, жълто, жлъч и компромати ще разклатят партията“, добави премиерът.

 

 

 

 

„Мария Неделчева в класи превъзхожда, се видя в дебата й с Йончева. Направеното от ГЕРБ няма алтернатива. Няма защо да подавам оставка

 

 

 

Няма да викам магистрати за консултации, това е намеса. Всяка сряда идва главният прокурор и зам.-главният. Те влизат и излизат заедно. Там се отчита дейността по битката срещу корупцията и контрабандата. Искам да напомня на Радев, че по времето на премиера Герджиков и той също ги събираше всяка сряда. Сиреч и Радев, когато беше назначил служебният премиер“, отсече Бойко Борисов.

 

 

Би ти ви, Петел, Блиц

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024