Политика

Валерия Велева: Елена Йончева да се откаже от мястото си в европарламента, а Нинова…

Валерия Велева: Елена Йончева да се откаже от мястото си в европарламента, а Нинова…

130887_660_370
Смятам, че госпожа Йончева трябва да се окаже от мястото си европарламента. Тя трябва да поеме отговорност за тази изборна загуба. Тя се оказа неподготвен политик, нейна е една огромна част от загубата на тези избори. Тя не е и разследващ журналист – нито едно нейно разследване не завърши докрай.
Може би самата тя се е надценила – трябва да си знаеш пределите, значи самата ти си надценила. Такава оценка за участието на Елена Йончева в кампанията за евроизборите направи гл. редактор на „Епицентър“ Валерия Велева в изборното студио на Канал 3.
„Азбучна истина е, че 3-4 дена преди избори не се вадят компромати, негативни кампании – за зайчарник, за къщата в Барселона. Елена Йончева повтори грешката на Петър Стоянов, когато той извади компромат и загуби изборите (срещу Първанов). И това бе казано на Елена, защото изборите са емоция.
В момента, в който Борисов влезе на терена и разчисти всички останали, и жените започнаха да му се хвърлят, не можеш да вадиш нещо негативно, с агресия“, сравни Валерия Велева.
Според нея, обаче, лидерът на БСП Корнелия Нинова не трябва да подава оставка. „Не смятам защо Корнелия Нинова трябва да си подава оставка, защото това означава разпад на БСП. Вътрешната опозиция срещу нея е много креслива и яростна, но тя си няма лидер. Ако Нинова излезе от играта, ще се случи това, което стана с десницата след Иван Костов“, категорична бе Валерия Велева.
Журналистът Юлий Москов добави: „Валерия е права, но просто трябваше да продължи още малко: без Корнелия Нинова с БСП ще се случи това, което тя каза; а с Корнелия Нинова ще се случи абсолютно същото. В абсолютна безизходица са!
Ако попитате ГЕРБ тази вечер, те ще кажат – Корнелия Нинова завинаги (начело на БСП – бел. ред.)! Напълно сгрешена политика на БСП от 2 г. насам; напълно сгрешен кадрови подход; напълно сгрешена организационна дейност.
Партията е разделена и то непоправимо. И ако трябва на себе си да кажа какъв е резултатът в днешните избори във вътрешен план – днешните избори окончателно доказаха, че БСП не е алтернатива и никога няма да стигне до властта“, отсече бившият главен редактор на в. „Стандарт“ и на „7 дни спорт“.
Канал 3

Политика

More in Политика

марин

Тъжна вест! Отиде си вицепрезидентът Ангел Марин

март 18, 2024
преговори

Габриел: Приех мандата с чувство на отговорност. Денков: Съставът на кабинета е неприемлив

март 18, 2024
споразумние

Ето го споразумението, по което са работили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Борисов постигна целите си, има последната дума

март 18, 2024
2a7479d543144c81d344ceb5c342f57d

Валентин Вацев: Животът на сглобката приключва след изборите в САЩ. Ето защо тя е нужна на Посолството

март 14, 2024
960x540

Сглобката в НС прие американска технология за АЕЦ „Козлодуй“

март 14, 2024
171034298861188

Обратното броене започва в петък, Габриел трябва да предложи правителство до 22 март

март 13, 2024