Политика

В. Маринов коментира думите на Борисов „Не искам вече Веско да ми пее“ и отсече: Вече няма мъже като Цветанов

В. Маринов коментира думите на Борисов „Не искам вече Веско да ми пее“ и отсече: Вече няма мъже като Цветанов

 

big_29_1ff7

 

 

„Вече няма такива хора, няма такива мъже, джентълмени и коректни.“ Това са само някои от добрите думи, с които естрадният певец Веселин Маринов описва своя приятел Цветан Цветанов.

В емоционално интервю за Дарик радио, Маринов говори с тъга за решението на Бойко Борисов да понижи дясната си ръка от заместник-председател на ГЕРБ в редови член и да отнеме всички негови отговорности в партията след скандала с апартаментите.

Интервюто с певеца, за когото се знае, че е много близък приятел на Цветанов, е направено ден преди Борисов да обяви, че не иска вече и Веселин Маринов да пее на концертите на ГЕРБ.

 

 

 

„Знам, че той вече не е това, което беше довчера. Дойде като гръм от ясно небе за мен и за всички мои близки.“, споделя Маринов.

Той разказа, че последните му срещи с Цветанов са били по време на няколко концерта от предизборната кампания на ГЕРБ. По думите му бившият заместник на Борисов не е казал и дума за решението, което предстои.

 

 

 

„За мен специално дойде като гръм от ясно небе. Дори за момент спрях автомобила и изпаднах в някакви размисли.“, повтаря естрадната звезда.

Попитан какво си помислил в първия момент, певецът отговаря: „Ами, колко мръсно нещо е политиката. Едва ли има нещо на този свят, което по-некоректно от политиката.“

 

 

 

 

Разговорът продължава с въпроса как всичко това ще се отрази на Цветанов като човек.

„Той се научи от живота и на удари, на некоректност. Той се научи на много работа. Той има зад гърба си много хора в цялата страна, които знаят колко работи и колко е честен човек. Знам, че за него ще бъде много тежък удар.

 

 

 

 

Това е удар по достойнството му, по неговия морал. И ще го изживее вътрешно трудно. Няма да го покаже пред обществото и пред другите му близки хора, защото е уникален и силен човек.

Бих искал да ми вдигне телефона, но не ми го вдига. И го разбирам. За да му кажа да изчезне няколко дни, да се успокои със семейството си, защото няма по-важно от това.“, споделя Маринов.

 

 

 

Певецът се връща към своите първи спомени за Цветанов. Разказва как са се запознали преди години. Трябвало да вземе разрешително от общината за негов концерт в зала 1 на НДК от зам.-кмета по сигурността.

Оказало се, че човекът в кабинета, не само че бил самият Цветан Цветанов, но и същият, с когото тичали всяка сутрин и се разминавали в парка без да се познават. Вече обаче не тичали заедно“, признава Маринов.

 

 

Пред сайта ПИК Маринов пък коментира думите на Бойко Борисов от днес „Не искам повече Веско да ми пее“ така:

 

 

 

„Не мога да говоря по темата, не съм чул интервюто на премиера. На работа съм в момента, имам среща. Не съм подготвен за такива неща, не съм чул нищо, какво е станало, какво не е…Толкова съм далеч от всичко това! Не се чувствам подготвен да коментирам, каквото и да било за оставки и такива неща. Как може да ме намесят в такива неща, в политиката?! Но това е животът“, е заявил Веселин Маринов пред ПИК.

 

Пик, Дарик, Петел

 

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024