Политика

ГЕРБ внесе жалба в ЦИК срещу Радев, предизборният щаб на БСП бил в президентството

ГЕРБ внесе жалба в ЦИК срещу Радев, предизборният щаб на БСП бил в президентството

 

гербеб429ac5d86bd339f20fd3d736cf83d842-1200x628-resize-quadrant(C)

 

Внесохме жалба в ЦИК за нерегламентирано и абсолютно безцеремонно участие на президента в предизборната кампания в полза на БСП. Абсолютно недопустимо е президентът, който представлява единството на нацията, да прави предизборна кампания в полза на БСП. Това заяви пред журналисти зам.-председателят на Предизборния щаб на ГЕРБ  Цветомир Паунов, пише Блиц.

 

 

 

„Жалбата бе приета в деловодството на ЦИК. Трябва да бъде разгледана на редовно заседание на Комисията.  Надяваме се, че ЦИК ще вземе предвид всички факти и обстоятелства, които сме изложили в нея”, посочи той.

 

 

 
По думите му последният пример били твърденията и внушенията, които държавният глава е отправил в Асеновград. „Иронията е, че Манол Генов е избран от там и срещу него има повдигнато обвинение за купуване на гласове. Трябва да си зададем въпроса: къде се намира Предизборният щаб на БСП – дали в президентството, където Иво Христов продължава да бъде председател на стратегическия кабинет на президента и пише опорните точки. БСП и президентът са в много добра позиция – опорните им точки се пишат от един и същи човек”, подчерта Паунов.

 

 

 

 
„По-голямата опасност и проблем е, че за първи път в най-новата история на България президентът, като обединител на нацията, си позволява да бъде пряк участник в кампанията на една партия. Притеснени сме какво би могло да произтече от този добър синхрон между него и БСП до изборите”, каза още зам.-председателят на Предизборния щаб на ГЕРБ.

 

 

 
„Няма как в едно и също изречение да твърдиш, че правителството има огромен проблем с корупцията и в същото време то да преговаря с голям инвеститор. Президентът да запази мълчание по отношение на инвестиционната политика, за да не попречи на преговорите. Един президент не може да води инвеститори, но може да ги прогони”, каза от своя страна депутатът Тома Биков.

 

 

 

 

 

„Надяваме се да посъветва и съпругата си да не атакува големи компании.“, заяви Биков.

 

По-рано днес   Десислава Радева публично разкритикува една от най-големите световни авиокомпании – германската Lufthanza, заради отменен полет.

 

 

Lufthansa never again! (в превод – Никога повече Lufthanza!“), написа в емоционален пост във фейсбук Радева, предаде Offnews. 

 

 

 

Гневът на първата дама е бил предизвикан от отменен полет до Валенсия, заради който не е могла да стигне до фолклорен фестивал във Верона, Италия. Радева обещава догодина да успее да посети събитието, като отново натъртва на авиопревозвача: Ще се постарая да избера сигурна самолетна компания, за да бъда с вас всичките – 60 български фолклорни състава от 13 европейски държави!

 

 

 

 
„Не разбираме защо след като говори за офшорни сметки, не спомена, че г-жа Елена Йончева е политик, получил обвинение от прокуратурата, защото е подозирана за пране на пари през офшорни сметки. Абсолютно доказано е, че тя е получавала заплатата си пред офшорна сметка”, продължи с атаките си Биков.

 

 
Реакцията на ПП ГЕРБ дойде след като преди два дни „БСП за България“ внесе повторна жалба в ЦИК и СЕМ за законови нарушения от страна на министър-председателя Бойко Борисов. ОТ БСП твърдят, че премиерът Борисов използва държавен ресурс за водене на предизборна кампания.

 

Петел, Офнюз

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024