Криминално

Ето ги двамата помагачи на прегазения край Болярино крадец… СНИМКИ/ВИДЕО

Ето ги двамата помагачи на прегазения край Болярино крадец… СНИМКИ/ВИДЕО

 

помагачи564478

 

Кипърският бизнесмен Димитракис Пирилис и двамата роми Ангел Иванов и Ангел Галджев, крали от фермата му, отиват заедно в ареста. Това решиха в две отделни производства съставите на Районния съд в Пловдив.

 

 

Със съдебните решения бяха удовлетворени изцяло исканията на прокуратурата за постоянен арест както за бизнесмена, убил третия крадец в имота си, така и за останалите двама мъже от ромски произход – негови съратници в престъплението.

 

 

 
Оказа се, че ромите са криминално проявени, като срещу Галджев има още две висящи дела отново за кражби. Законът предвижда затвор от 5 до 15 години в казуса на Галджев, който е осъждан цели 9 пъти, и от 1 до 5 в случая на Иванов, който има „скромно“ досие от една присъда. Последното осъждане на Ангел Галджев било за кражба именно от имуществото на Пирилис.

 

 
Въпреки деянията си, Галджев не се смути да помоли съда да го остави на свобода, като обясни, че искал да си иде при семейството. Иванов бе по-скромен и поиска домашен арест, но така или иначе молбите им останаха нечути.

 

 

 
Според прокуратурата има достатъчно доказателства, ще именно двамата роми, заедно с покойния Петър Гаджанов, са опитали да извършат кражба от имота на кипъреца. От данните на прокуратурата стана ясно, че те са опитали да отнемат противозаконно от фермата 5 крави. Те разказали, че искали да косят люцерна, но на мястото са открити въжета, като с едно от тях са били вързани две крави, като първоначално животните били повече.
 

 

 

Адвокатът на ромите посочи, че няма доказателства, че клиентите му са искали да крадат крави. Иванов и Галджев не се признават за виновни, като поддържат, че искали косат люцерна от площ, намираща се на 2 километра от фермата на Димитракис.

 

 

 
Междувременно в съседната съдебна зала магистратите решиха да оставят кипърският бизнесмен Димитракис Пирилис също зад решетките. Пирилис обясни, че не е видял Гаджанов, а след като е разбрал, че го е ударил с колата, веднага е сигнализирал на 112. Той подробно обясни, че ромите са крали многократно от него и дори посочи, че са палили къщата му. Живущи от 5 населени места в района пък са се обявили за освобождаването на работодателя им Пирилис, ала подписката им също не успя да наклони везните в полза на бизнесмена.

 

 

 
Адвокатите на Пирилис обявиха, че ще обжалват решението, а до тогава бизнесменът и двамата крадци ще останат зад решетките.

 

Съпругата на Димитракис Пирилис

 

 

Трафик нюз

https://trafficnews.bg/krimi/aresti-vsichki-biznesmenat-i-kradtsite-fermata-otivat-142209/

 

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024