Политика

И Порожанов се спасява с оставка, не искал „атаката срещу него да влияе на правителството“!

И Порожанов се спасява с оставка, не искал „атаката срещу него да влияе на правителството“!

porojanov-new-bgnes
Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка.

В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе върху правителството.

 

Оставката на министър Порожанов е приета от министър-председателя Бойко Борисов, съобщава лаконично правителствената пресслужба.

 

 

Смятам, че положих всички усилия работата в едно от най-големите като обхват министерства да върви успешно, заяви министър Порожанов, цитиран от пресцентъра на МЗХГ. В сектора има много проблеми и със сигурност не всички са решени, но за всеки е направен опит за намиране на балансирано и справедливо решение.

 

 

 

 

Резултатите за развитието на земеделския отрасъл ясно показват възходящата тенденция, такава се отчита и по отношение на износа на селскостопански стоки. Министерството изнесе изключително успешно Председателство на Съвета на ЕС с организирането на десетки събития и напредък по най-важната тема за сектора – Общата селскостопанска политика след 2020 г. В този период активно беше поставена темата с борбата срещу двойните стандарти при храните, която намери решение в пакета директиви, приети от Европейската комисия и Европейския парламент.

 

 

 

 

Комуникацията със сектора винаги е била открита и прозрачна за поставянето, разглеждането и решаването на всички належащи въпроси. Министър Порожанов изказва своята благодарност за работата си със земеделските производители и браншовите организации.

 

 

 

Оставката на Порожанов идва след разследване на прокуратурата за злоупотреби с евросредства в Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) от времето, когато той беше негов ръководител

Скандалите около агроминистъра започнаха с излизането на информация за имоти, купени на занижени цени. Порожанов декларира луксозен апартамент, по-голям с 8 квадрата от Цветановия на ул. Латинка – 247 кв.м за нищожните 54 016 лв.

 

 

По време на сделката тази цена от 225,07 лв. на квадратен метър или 115, 07 евро на кв.м е пет пъти по-ниска от средната цена на жилищата в София, измерена от Националния статистически институт – 1017,10 лв. или 547,64 евро.

 

Фрог нюз, Оф нюз

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024