Личности

Кан удари шамар на Холивуд: Златната палма е в ръцете на Ален Делон, въпреки истерията срещу него… СНИМКИ

Кан удари шамар на Холивуд: Златната палма е в ръцете на Ален Делон, въпреки истерията срещу него… СНИМКИ

 

130155_660_370

 

 

Ален Делон дочака своята „Златна палма“ на 83 г. и след 60 години кариера в киното, след като се размина с приза през 1976 за „Господин Клайн“.

 

 

 

Получи я и въпреки истерията на „Жени и Холивуд“, начело на движението #MeToo, и френските феминистки, които ги подкрепят. „Отвратените“ от кинозвездата събраха 25 хил. подписа в петиция до ръководството на кинофестивала с настояване Делон да не бъде награждаван, защото бил „расист, хомофоб и женомразец“. До подобни заключения те стигнаха само и единствено след разбор на негови стари интервюта.

 

 

 

Кан обаче удари звучен шамар на политкоректния Холивуд, който в истерията си посегна да осакати и превъзпитава и изкуството, и творците, които не са му по калъпа.

От името на ръководството Тиери Фремо заяви, че фестивалът ще бъде винаги „на страната на артистите“, съобщи АФП.

 

 

 

 

„Ален Делон не се страхува да се разсърди, да сгреши и да бъде сам“, посочи Фремо, цитиран от френската агенция, а цялото ръководство на фестивала заедно с министъра на културата на Франция, присъства на награждаването му и го посрещна на крака още на стълбите.

 

 

 

Самият Делон пък отдаде почит на жените, заради които най-вече е станал актьор.

„Жените бяха тези, които ме обичаха. Които ме накараха да върша тази работа, които искаха да се занимавам с това и които се бореха, за да го правя“, каза мъжът, който е имал много от тях, но тъгува за двете най-големи любови в живота си – Мирей Дарк и Роми Шнайдер.

 

 

 

„Тази вечер това е малко като почит посмъртно, но е на живо. Аз ще си тръгна, но няма да си тръгна без да ви благодаря. Ако съм звезда, то е защото искам да ви благодаря, дължа го на публиката и на никой друг“, каза Делон, който получи наградата от ръцете на дъщеря си Анушка.

 

 

 

И отвърна на феминистките:

„Никой не е длъжен да споделя моето мнение, но има едно нещо на света, в което съм сигурен и с което се гордея – и това е единствено моята кариера. Тази Палма ми я връчват заради моята кариера и заради нищо друго. И това е нещото, с което се гордея“, каза пред препълнената зала актьорът, любима звезда от френското кино през 60-70 годни на миналия век, но неувяхващ и след това.

 

 

 

 

„Черното лале“, „Гепардът“, „Басейнът“, Самураят“, „Борсалино“, „За кожата на едно ченге“ са само някои от световноизвестните ленти, в които ни е пронизвал делоновският син поглед за разлика от неизвестните активистки, които търсят слава на негов гръб.

 

 

 

Преди церемонията по връчването на Палмата за цялостното му творчество, Ален Делон премина по червения килим килим под звуците на мелодията на Енио Мориконе от филма „Сицилианският клан“, в който играе заедно с Жан Габен и Лино Вентура. Съпровождаше го дъщеря му Анушка.

 

 

Красавецът на френското кино и на 83 демонстрира неизменната небрежна елегантност с бяла риза без вратовръзка в типично свой стил и пригладена назад, въздълга, побеляла коса.

 

 

Развълнуван, Делон раздаваше автографи, намигваше на хилядите фенове, които в екстаз скандираха „Ален!“, усмихваше се на фотографите, прегърнат от дъщеря си, която в един миг хвана ръката му и я целуна, а после двамата за ръце поеха към самата церемония.

 

 

 

Велик Делон и велико показно за неуспелите да провалят награждаването му превъзбудени феминистки, които този път не познаха. А и французите показаха, че не се отказват лесно от своите легенди.

 

 

 

 

Канал 3

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023