Политика

Кои от властта взеха от къщите-касички за гости – вижте списъка

Кои от властта взеха от къщите-касички за гости – вижте списъка

1557317124_0
Биволъ направи инвентаризация на облажилите се от къщите – касички за гости, по които се откраднаха над 100 милиона лева през държавата при тази власт нейни представители.
Става въпрос само за представители на ГЕРБ и ДПС, което още веднъж доказва вече явната им коалиция, по един човек има от НФСБ и един от БСП, но в града на еврокомисарката Мария Габриел, където най-голямата поръчка за над 1,6 млн.лв. отиде при близкия до Цветан Цветанов бизнесмен Шапката, парламентарен сътрудник на групата на ГЕРБ в този парламент, неотдавна облажил се с дадена по специална покана поръчка от 6,4 млн.лв. за обзавеждане на държавната администрация.
Интересно е, че повечето висши сановници – депутати, областни управители, кметове нито са подали оставка, нито са разследвани от длъжните да го направят правораздавателни органи. И е многозначително. Е, този път няма да мине!

„Ето потвърдените данни за #КъщиЗаТъщи платени с еврофондове за тази седмица.

– Един областен управител на ГЕРБ – Недялко Славов (Смолян). Къщата на името на първия братовчед на неговата съпруга е в Златоград, където Цв. Цв. въртя чеверме и се разхожда с потури. Дали е спал там?;

– Един депутат от НФСБ Йордан Апостолов, член на Комисията по земеделие. Оформил си къщата на подставено лице, но земята е негова;
– Един депутат от ГЕРБ Димитър Гамишев, напуснал този парламент поради обвинение в корупция, е свързан с цели три къщи в Лещен и Гайтаниново, които се водят на съпругата и снаха му;
– Трима кметове на ГЕРБ – Луковит, Горна Оряховица и Долна Баня. Последният се прочу дори на страниците на Le Monde.
– Трима кметове на ДПС – Юндола, Борино, Минерални бани – Хасково;
– Един общински съветник на ДПС – Харманли;
– Един кмет на БСП – Хаджидимово, родното място на еврокомисарката от ГЕРБ Мария Габриел, където най-голямата обществена поръчка е отредена за бизнесмена Шапката – приятел и автор на ремонта и обзавеждането на новото жилище на Цветан Цветанов, парламентарен сътрудник на по-горе описания депутат от ГЕРБ във водената на изборите от ЦЦ Благоевградска листа на управляващата партия Гамишев;
– Един бизнесмен във Велинград много близък до кмета на ГЕРБ ;
– Трима висши служители на Държавен Фонд Земеделие, контролиран от ГЕРБ и ДПС;

„Според анонсите на Борисов за оставки и наказания, Смолян вече трябваше да е без областен управител, Луковит, Горна и Долна без кметове, а ДФЗ без трима експерти.

Това поне е от неговия ресор. Към момента нищо подобно не се е случило. За кадрите на НФСБ, ДПС и БСП също няма анонси за сваляне на доверието. А Порожанов още си е министър.

Както виждате, урожаят е богат и то още в началото. Има и голям брой непотвърдени данни , които се обработват. Всеки ден постъпват и сигнали, които проверяваме”, пишат колегите от Биволъ.

19 минути
https://19min.bg/news/8/113041.html#113041

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024