Други

Настимир Ананиев: Българите имат нужда от европейски стандарти, правосъдие, доходи и здравеопазване

Настимир Ананиев: Българите имат нужда от европейски стандарти, правосъдие, доходи и здравеопазване

Настимир Ананиев: Българите имат нужда от европейски стандарти, правосъдие, доходи и здравеопазване

– Г-н Ананиев, Вие сте лидер на новата партия Волт за България, разкажете повече за нея на нашите читатели! – Волт е първата общоевропейска партия в Европа.

Имаме организации във всичките 28 страни на ЕС, както и в Сърбия, Албания и Швейцария. Имаме 12 регистрирани партии, 8 от тях се явяват на избори за евродепутати. Това, което отличава Волт от другите партии е, че ние искаме да внесем нова енергия в политиката и да променим начина на правене на политика. Хората са уморени от постоянното говорене, а след това едно нищо неправене или когато се разминават думите с действията. Ще дам пример с Патриотите, които обещаха 300 лв. пенсия и това не се случи, а това беше акцентът на предизборната им кампания.
– Имате интересно наредена листа, какви хора ще се борят за Европарламента? – Листата ни е уникална за България. В нея има 16 души – по равен брой мъже и жени. Имаме страхотни попадения, каквото е например предложението за кандидат за европейски депутат от Бургас – бившият професионален плувец Ивайло Илиев. Това е човек със страхотна дисциплина, човек, който знае как се печели. Листата ни е гражданска, аз съм единственият в нея, който се е занимавал с политика. Призовавам хората да гласуват с преференции.
– Чувстват ли се европейци българите?
– Повечето хора не се чувстват европейци, те не могат да повярват, че има общоевропейска партия. Нашето мнение е, че Европа трябва да бъде обединена, трябва да се върви към федерален модел. За България това е важно, за да си върнем държавата, за да могат българите да живеят по-добре. На нас ни трябват европейски стандарти, правосъдие, доходи и здравеопазване.
– Познават ли българите европейската институция?
– За съжаление хората не знаят какво става в Европа, тъй като 12 години нашите евродепутати не правят почти нищо. Ние чухме, че имаме такива покрай пакта Мобилност. Направихме един експеримент, попитахме хората от улицата дали могат да назоват един кандидат преди два месеца. Повечето се затрудниха, да назоват дори един. Европа прави много за гражданите, но те не го осъзнават.
– Защо трябва да подкрепят Волт?
– Волт създава алтернатива и тя не е само за България, тя решава много от българските проблеми и е алтернатива за Европа. Българският път е европейският път. Волт ще има представители в Европарламента, въпросът е дали ще има такъв от България. Ние се явяваме в 8 държави и искаме да имаме собствена парламентарна група, за което е нужно да имаме 25 депутати от 7 държави. Подкрепете ни и заради българите в чужбина, защото искаме те да се върнат в България.

Други

More in Други

13213213123

Тръпката е в головете с новия Топ Маркет от efbet.com

февруари 23, 2024
терзо-1

Честито на Промяната! Терзиев си назначи внука на главния прокурор от Възродителния процес за свой заместник / СНИМКИ

декември 19, 2023
php7l4o5q_559x345

Тръмп се предаде, протести пред съда в Ню Йорк

април 4, 2023
745-425-ania-pencheva

Крадци разплакаха дъщерята на Аня Пенчева / СНИМКА

януари 4, 2023
big_the-white-house-g26ceb19cb_1920

САЩ: Ще има „тежки последствия“, ако Путин предприеме подобни действия

септември 21, 2022
big_19989366_1441243045968049_6929695377277166154_n-720x380f12

Репортер атакува Асен Василев, докато се храни в ресторант до Народното събрание, последва екшън

юли 15, 2022