Други

Настимир Ананиев, Волт: Нужна е радикална промяна на политическия елит в България

Настимир Ананиев, Волт: Нужна е радикална промяна на политическия елит в България

Настимир Ананиев, Волт: Нужна е радикална промяна на политическия елит в България

Настимир Ананиев, Волт: Нужна е радикална промяна на политическия елит в България

Хората, които се занимават активно с политика през последните 15-20 години, трябва да се отдръпнат и да дадат път на младите. Виждаме, че в почти всички партии председателите, заместник-председателите и членовете на управителните им органи са хора, които от години спасяват неуспешно страната и са сринали доверието в политическата класа до 6%. Нужна е радикална промяна на политическия елит. Това заяви водачът в евролистата на Волт – Настимир Ананиев, в предаването „Референдум“. По думите му хората са разочаровани от Прехода и след 12 години в ЕС нямат европейско самочувствие. Това се обуславя от ниските доходи, лошото здравеопазване и редица други проблеми в държавата. Повечето дори не разбират какво прави съюза за тях и какви лостове дава за подобряване на живота.

„Именно поради тази причина от Волт имаме за цел да сформираме наша група в Европейския парламент, за което са ни нужни 25 депутата от 7 държави. Волт е новата енергия в политиката и първата обща европейска партия, която ще се бори за по-високи доходи и достойни пенсии за възрастните хора, съживяване на микро и семейния бизнес, качествено здравеопазване и достоен живот“, заяви Ананиев. Той добави, че от една страна Русия е важен икономически партньор на България, но от друга неспазването на международните споразумения и окупацията на Крим е напълно неприемливо. Лидерът на Волт – България говори и за Лаура Кьовеши, която би подкрепил за прокурор, ако стане евродепутат. Според него румънката е символ, който трябва да бъде подкрепен, тъй като е изградила имидж на човек от Източна Европа, който се бори с корупцията. Ананиев каза още, че спирането на програмата за туристическите къщи е грешка и по този начин се наказва микро и семейния бизнес.
„Вместо да накажат виновните, ние затваряме програмата, защото силните на деня са злоупотребявали или са си затваряли очите“, добави водачът на листата на Волт. Той коментира и темата за мигрантите. На мнение е, че големият проблем е, че в съюза няма дългосрочна стратегия за справяне с положението, тъй като Дъблинския регламент се оказва несполучлив. „Трябва да се прави разлика между нелегални имигранти и бежанец. За съжаление, ние не виждаме мерки срещу престъпността, която спомага за нелегалния трафик. И нека сме честни – нито един имигрант не иска да остане в България, те част от българите не искат, пък какво останало за мигрантите. Но като цяло трябва да има обща стратегия и политика. Една друга миграция е много по-тревожеща. Моят син е на 7 години. За 7 години 400 000 българи са напуснали България. Аз ще работя в посока повечето такива хора да се върнат в България “, заяви Настимир Ананиев. Листата на Волт е уникална за България, тъй като е съставена от еднакъв борй мъже и жени, които се редуват от първото до последното място. Освен това историческото е, че за първи път партия кандидатира чужденец в листата си. Става въпрос за холандеца Дани Ван Сантен, който от 3 години живее и работи в София, а съвсем скоро ще се ожени за българската си приятелка.

Други

More in Други

13213213123

Тръпката е в головете с новия Топ Маркет от efbet.com

февруари 23, 2024
терзо-1

Честито на Промяната! Терзиев си назначи внука на главния прокурор от Възродителния процес за свой заместник / СНИМКИ

декември 19, 2023
php7l4o5q_559x345

Тръмп се предаде, протести пред съда в Ню Йорк

април 4, 2023
745-425-ania-pencheva

Крадци разплакаха дъщерята на Аня Пенчева / СНИМКА

януари 4, 2023
big_the-white-house-g26ceb19cb_1920

САЩ: Ще има „тежки последствия“, ако Путин предприеме подобни действия

септември 21, 2022
big_19989366_1441243045968049_6929695377277166154_n-720x380f12

Репортер атакува Асен Василев, докато се храни в ресторант до Народното събрание, последва екшън

юли 15, 2022