ОБЩЕСТВО

Папата натиска България да приема мигранти: Не затваряйте сърцето си за хората, които чукат на вашите порти

Папата натиска България да приема мигранти: Не затваряйте сърцето си за хората, които чукат на вашите порти

francisk_bgnes
Христос Воскресе! Доволен съм, че се намирам в България-мост между Източна и Западна Европа. Тук християнските корени са много стари. Те захранват международната общност. Моето посещение е възможност да поздравя представителите на България, благодаря на президента, че ме посрещна така топло на този знаменателен площад „Атанас Буров“. Поздравявам патриарх Неофит и всички митрополити и вярващи. Това каза папа Франциск на срещата с дипломатическия корпус.

Отправям моя поздрав към всички членове на католическата църква, за да изразят своята радост от нашата среща. Поздравявам представители на исляма и еврейската религиозна общност. Ние всички ще трябва да установим мира. Да сме носители на желанието за мир. Нашето общуване трябва да почива  на  уважение, респект към човешкото достойнство. Трябва да изкажем несъгласие с всякакъв вид насилие и опит религията да се манипулира и използва.

 

 

 

Моето посещение е по пътя на папа Йоан Павел Втори. Да бъдат благословени светите братя  Кирил и  Методий. Те са пример за нас, вдъхновители на диалог и хармония между църквите и народите. Нека да се появят нови пътища за мир и хармония. 30 години след края на тоталитарни режим, България  е изправена пред последствията от емиграцията. Има нова зима-демографка зима в Европа.

 

 

 

Следователно  спадането на раждаемостта и миграцията, доведоха до спад на раждаемостта и демографска криза. Мигрантите се опитват да стигнат до богати региони за безопасно убежище. Зная, че е управниците на тази държава правят всичко,  за да може младите да не емигрират.  Нека те да могат да планират своето бъдеще в Родината си. Не затваряйте сърцето към онези, които чукат на вашата порта. От векове тук живеят различни религии. Нека тази земя да предложи бъдеще на надеждата.

 

Фрог нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024