ОБЩЕСТВО

Помните ли четиризнаците от Русе? Родителите им бягат от България!

Помните ли четиризнаците от Русе? Родителите им бягат от България!

 

qXXy02m

 

 

Четиризнаците от Русе, които се родиха преди 3 години, напускат България заедно с родителите си, защото не могат да се издържат у нас и едва свързват двата края. Това разкри Севдие Ахмедова, майка на малчуганите.Раждането на момчетата Енис и Ранес и момичетата Бенет и Севи предизвика фурор в цялата страна, тъй като подобно събитие се случва изключително рядко.

 

 

 

В Русе това беше вторият случай на раждане на четиризнаци. Предишният е бил преди около 50 години. Последното бебе беше изненада за родителите, които чакаха само трима наследници, и бащата Ерхан решил да я кръсти на съпругата си Севдие, съобщава „България днес“.

 

 

 

 

 

Три години по-късно положението на семейството е коренно различно от бляскавите моменти, когато бяха обградени от политици и журналисти. В момента родителите се борят за прехраната на децата си и се стягат за сериозни житейски стъпки.

 

 

 

„Съпругът ми замина за Германия и започна работа. В момента урежда квартирата ни там и съвсем скоро и аз заминавам с децата. Повече не можем да издържим в България, защото парите не стигат. Как да се грижа за 4 деца с 400-500 лева на месец? Няма как да се случи. Затова се решихме на тази сериозна крачка“, сподели Севдие.

 

 

 

 

Гордата родителка признава, че четиризнаците са в добро здравословно състояние. „Много са палави и не се спират на едно място. Но те са нашата голяма радост“, добави Ахмедова.

 

 

 

 

„В Германия ще започнем нов живот, който в Русе няма как да го имаме. Когато децата се родиха, се радвахме на огромно внимание от всички страни. Но живеем в България и знаете какво се случва. Постепенно бяхме забравени от много хора. Доста обещания останаха неизпълнени, но и сами ще се справим. Радваме се на децата си и ще опитаме да им осигурим възможно най-добрия живот, макар и това да се случва зад граница“, обясни майката на четиризнаците.

 

 

 

На 9 септември четиризнаците ще отпразнуват 3-ия си рожден ден, който е твърде вероятно да посрещнат в Германия. Родителите още не са измислили с какво да изненадат отрочетата си, но със сигурност ще се постараят да зарадват малчуганите.

 

Източник: infovbg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
big_2333

Само на 14 години си отиде слънцето ни Мария, съобщиха от английската гимназия в Бургас

април 21, 2024