Политика

Порожанов сам поискал доходите и имотите на съпругата му да останат тайна

Порожанов сам поискал доходите и имотите на съпругата му да останат тайна

 

768x432

 

 

Министър Румен Порожанов е декларирал е пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), че не желае да бъде публикувана информация относно лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала и относно имуществото и доходите на това лице. Това се посочва в прессъобщение от страна на Комисията за противодействие на корупцията.

 

 

 

 

Отказът от публичност е в съответствие с разпоредбата на чл. 37, ал. 7 от ЗПКОНПИ. На страница 2-ра задълженото лице изрично декларира, че не желае да бъде публикувана информация относно лицето. Електронната система на регистъра, при публикуване на декларациите, автоматизирано заличава информацията, за която деклараторът е посочил, че не желае да бъде публикувана.

 

 

 

Прокуратурата проверява и ДФ "Земеделие"

Прокуратурата проверява и ДФ „Земеделие“

Уточняват, че прокуратурата не проверява съвместно с фонда

Иначе в подадената от него декларация министър Порожанов е включил информацията за лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала и публикуваната на интернет портала на Комисията информация напълно съответства на подадената от него декларация. Комисията, на основание чл. 43, ал. 1 от ЗПКОНПИ, е извършила проверка на всички декларирани данни и обстоятелства от Румен Андонов Порожанов, включително и за лицето за което декларира, че се намира във фактическо съжителство на съпружески начала.

 

 

 

 

 

Проверката е приключила с доклад за несъответствие.

 

 

 

 

От Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество посочват, че на интернет портала си са публикувани всички подадени декларации за имущество и интереси за 2018 г. на лица заемащи висши публични длъжности.

 

 

 

 

 

Припомняме, че вчера министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов беше разпитан в качеството си на бивш ръководител на ДФ „Земеделие“ в рамките на разследването за източване на европейски пари по програмата „Млад фермер“. Разследването се води във връзка с обвиненията срещу алкохолния бос Миню Стайков. Според обвинението той е използвал като поставени лица децата на свои служители, които са спечелили субсидии за милиони левове.

 

 

 

 

 

Едновременно с това обаче името на Порожанов като ръководител на Държавния фонд бе замесено и по аферите с къщите за гости – по този сюжет също тече проверка, разпоредена лично от главния прокурор Сотир Цацаров. На този етап няма информация за разпитани, а привлечени като обвиняеми до този момент подалият оставка зам.-министър Александър Манолев и поставеното му лице Ана Димитрова.

 

 

 

 

Порожанов не знае къде на сайта е списъкът с къщи за гости

Порожанов не знае къде на сайта е списъкът с къщи за гости

До края на деня го публикуват пак, ако не е на сайта

Скандалът с къщата за гости струваше още една оставка – тази на зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Иванка Багдатова-Мизова.

 

 

 

Името на министър Порожанов беше замесено и във връзка със служебно положение на неговия син Антоан Порожанов, който е работил в одиторската фирма „Делойт“ – отговорна за проверките във фонд „Земеделие“. Румен Порожанов категорично отрече синът му някога да е съпричастен към проверките във фонд „Земеделие“

 

 

Нюз БГ

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024