ИНЦИДЕНТИ

Появи се ВИДЕО как полицаи раниха 3 деца с граната по време на срамна демонстрация за 1 юни

Появи се ВИДЕО как полицаи раниха 3 деца с граната по време на срамна демонстрация за 1 юни

 

safe_image

 

Във фейсбук се появи видео от срамната демонстрация на МВР-Силистра, при която с граната бяха ранени три хлапета от детска градина в града.

 

 

Днешното събитие е по повод Деня на детето – 1 юни и носи гордото име „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“.

 

 

Равносметката след демонстрацията на родната полиция обаче е следната: осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце, които са се намирали на разстояние 50 метра.

 

 

 

Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата.

 

 

 

Районната прокуратура вече започна проверка на случилото се.

 

 

Ето и видеото:

 

Временно отстранен от длъжност е директорът на полицията в Силистра, съобщиха от МВР. Заповедта е на министъра на вътрешните работи Младен Маринов по повод днешния инцидент с демонстрация на залавяне на престъпник, при която са ранени три деца.

 

Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов се забранява употребата на взривни вещества и пиротехнически изделия по време на провеждане на демонстрации на обществени места пред граждани.

 

 

От Главна дирекция „Национална полиция“ започват проверка на случая.

 

 

Пред БНР Ивелин Чафаланов, говорител на Окръжната прокуратура в Силистра, съобщи подробности за инцидента:

 

 

“Днес около 11. 00 часа на стадион “Доростол“ в Силистра полицията в града е извършвала демонстрация по залавяне на престъпник във връзка с празника на детето 1 юни, по програма “Ваканция, здравей“.

Той посочи още в интервю за предаването “Хоризонт за вас“, че децата са били на безопасно място от извършващите демонстрацията:

 

 

“На стадиона са присъствали около 300 деца. Те са били на доста безопасно място от извършващите демонстрацията. За съжаление при взривяването на светлинно-звуковата граната осколка е ранила три деца – две момченца и едно момиченце от детска градина “Иглика 2“, които са на 6 години. Оказана им е медицинска помощ, като момченцата са били с изгаряния по крайниците, раните са обработени и са пуснати от Спешния център. Момиченцето е с изгаряния по гърдите, краката и врата. Транспортирано е до град Русе със специализиран транспорт, тъй като при нея изгарянията са малко повече – между 10 и 20 процента, за оказване на специализирана медицинска помощ. Няма опасност за живота им. Тепърва ще се установяват причините за случилото се. В момента се извършва оглед от следовател на място. Предстои назначаване на съдебно-медицински експертизи…“.

 

Момиченце с втора степен изгаряния е настанено в русенска болница в стабилно състояние, съобщи директорът на МБАЛ Силистра д-р Даниела Костадинова.
Раните на детето са обработени и в понеделник предстои нова медицинска интервенция, която ще бъде направена под пълна анестезия, обясни пластичният хирург Наско Тютюнджиев от болница „Медика“ в Русе, където е настанено 6-годишното момиченце.

„Изгарянето като процент е 8%, като са засегнати десният крак, дясната ръчичка, дясната половина на гръдния кош и шията. Надяваме се, че ще се възстанови, но още е рано да се каже“, поясни той.

Животът на детето не е в опасност, но то е много уплашено от случилото се.

Майката Радостина Радева е заедно с дъщеричката си в болницата. Тя обясни, че е знаела за мероприятието извън детската градина и е подписала декларация за съгласие.

„Учителката го е спасила – госпожа Иванова. Тя издърпала детето от пламъците“, разказа майката пред БНР.

 

Нюз БГ, Епицентър

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024