Личности

Скандал в Кан с почетната палма на Ален Делон, нарочиха и него за дискриминация

Скандал в Кан с почетната палма на Ален Делон, нарочиха и него за дискриминация

 

big_5319dba

 

 

Недоволство срещу почетната „Златна палма“, която филмовият фестивал в Кан ще връчи на Ален Делон, бележи последните дни преди старта на 72-ото издание на кинофорума. До това се стигна, след като движението „Жените в Холивуд“ (Women and Hollywood) се възпротиви на обявеното в средата на април решение на организаторите да наградят прочутия френски актьор и режисьор.

Организацията, бранеща правата на нежния пол в киноиндустрията отвъд Океана, застана твърдо против Делон заради негови коментари и действия, свързани с дискриминация, пише Монитор.

 

 

 

 

Разочарована съм от фестивала в Кан заради намерението да награди човек с такива отблъскващи ценности написа основателката на „Жените в Холивуд“ Мелиса Силвърстийн, като подчерта още, че Делон публично признавал, че е удрял дами, участвал е в расистки организации и е обявявал, че това да бъдеш гей е „против законите на природата“.

 

 

 

 

„Филмовият фестивал в Кан е отдаден на това да предоставя разнообразие и приемственост. Награждавайки господин Делон Кан награждава и тези отблъскващи ценности“, допълва още Силвърстийн. Връчваме този приз на Ален Делон, защото той е легендарен актьор и е част от историята на Кан.

 

 

 

Правим го по същия начин, по който го направихме за Клинт Истууд, Уди Алън и Агнес Варда. След Жан-Пол Белмондо и Жан-Пиер Лео, за нас беше важно да отпразнуваме и иконата Ален Делон“, категорични са от фестивала пред сп. Variety. Самият актьор отказва коментар по темата-

 

Монитор, Петел

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023