Политика

Съветник на президента: В ГЕРБ едните се бият докрай, а другите се подготвят за измъкване

Съветник на президента: В ГЕРБ едните се бият докрай, а другите се подготвят за измъкване

 

big_12419

 

 

 

„Седмица преди евроизборите сме свидетели на „мазало“. Това каза в обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов.

 

 

 

Той обясни, че в ГЕРБ се наблюдават две тенденции: едните се бият докрай, а другите се подготвят за измъкване. В ГЕРБ има разнобой и това е ясно, независимо от опитите им да се внушава оптимизъм и воля за победа.

 

 

 

„Панаирите от вчера и днес звучат неубедително. Няма вече хъс и увереност в победата“, каза още политологът.

 

 

 

„Оттеглянето от ГЕРБ от бизнес средите и от хора, които преди това са им помагали, е започнало. Той определи като проблем, че през последните две години опозицията не успява да капитализира нищо от пропадането на своя основен опонент.

 

 

 

Според политолога единственото, на което те разчитат, е нарастващото желание в обществото ГЕРБ да си отиде. „Ако помислим, какво представлява кампанията на БСП, ще видим, че за сега няма изцепки, но липсва усещането за алтернатива нито по европейските въпроси, нито по вътрешната политика“, коментира анализаторът.

 

 

 

 

„Необходими са добре обосновани и цялостни предложения, за да се изкоренят пороците, на които см е свидетели. Всеки ден има скандали и почти всеки ден оставка“ , каза още Маринов. Според него Борисов знае, че има десетки сериозни поводи да излезе нов пореден скандал, затова създава нагласа, че това са фишеци, но всички знаем, че това е само върхът на айсберга“.

 

 

Намираме се в преходния период, в който витае усещане на липса на алтернатива , уточни проф. Александър Маринов.

 

 

 

„Обществото все по-настойчиво ще започне да търси и да изработва алтернатива, каквато партиите на статуквото не са готови да предложат. Променят се не само играчите и съдиите, но и правилата на играта.

 

 

 

 

Навлизаме в нов период, който не можем да си обясним с опита от последните десетилетия“ , коментира той и допълни, че няма готов резервен отбор, а публиката е не само публика, но и играч.

 

 

Фокус

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024