Политика

Тежки сигнали срещу „Воля“ за купуване на гласове – ето кой пазарувал на едро в Хасково за партията на Веселин Марешки (СНИМКА)

Тежки сигнали срещу „Воля“ за купуване на гласове – ето кой пазарувал на едро в Хасково за партията на Веселин Марешки (СНИМКА)

 

ИГЛЕВ660_f12f0533dbdf2a93f8b59e07051858b1

Няколко тежки сигнала за купуване на гласове вече има не само срещу БСП, но и срещу „Воля“, сигнализираха до ПИК читатели от Хасково. В града местни бизнесмени са се развилнели да пазаруват на едро гласове за партията на бизнесмена Веселин Марешки и опитвали да вербуват дори симпатизанти на други партии, разкриват още източниците ни.

Те обаче са подали сигнали в МВР и очакват полицията да се задейства срещу скандалното нарушение на закона, тъй като има конкретни данни за лицата, които са замесени. Едното от тях според сигналите до МВР е бившият депутат от БДЦ Борислав Иглев. Той е бивш спортист с няколко мача в ММА лигата, а в града е известен като близък до предишния кмет и сина му, с когото имали общ бизнес. След като напуска парламента, Иглев се занимавал с продажба на анцузи и се преориентирал към новоизгрялата парламентарна партия „Воля“.

Сигнали за купуване за гласове за партията на Марешки са подадени и срещу собственик на фитнес в града на име Октай Фикрет Рамадан и негов помагач Иван от село Конуш.

Около Рамадан и Иглев и в миналото е имало скандали с купуване на гласове, а двамата са били и съдружници в обща фирма.

Иглев е бил и съдружник с лице, което бе арестувано от полицията по време на предизборната кампания за парламентарните избори през 2014 г. Хасковлията Красимир Мочуков бе задържан през октомври 2014 г. в Харманли и бе обвинен в търговия с гласове. В автомобила му пък бяха открити 50 000 лв. След като Иглев става депутат, Мочуков се води собственик на фирмата му.

В края на 2014 г., депутатът прехвърля дяловете си в „Интергруп Боки“ ООД на Октай Фикрет Рамадан. В момента собственици на фирмата са той и Красимир Мочуков.

На 23 октомври 2014 г. общинският съветник от РЗС в Свиленград Васко Василев, бившият граничен полицай Иван Иванов и хасковлията Красимир Мочуков са арестувани за купуване на гласове. В колата на последния са открити 50 000 лв., които според близки до разследването са за разплащания с купени гласоподаватели.

По неофициална информация парите били дадени за купуване на гласове за Борислав Иглев. Василев също е екслужител на МВР. Сега той е и шеф на местния офис на охранителната фирма ММ, чиито офиси са претърсени по време на разследването за купуване на гласове.

Оттам са иззети 31 протокола на СИК, списъци с имена и лични данни на застъпници, наблюдатели, листа с броя на осигурените гласове (гласували и негласували), платената сума и координати на лица, осигурили гласовете на граждани. Иззети са и саморъчно написани листове с множество лични данни и флашпамет.

Междувременно колеги на Борислав Иглев от парламентарната група на БДЦ бяха впечатлени от необичайно бързото му забогатяване. Той е един от малкото народните представители, които се движеха с охрана. Два джипа с гардове го следваха неотлъчно в София.

В Хасково се надяват този път МВР да се задейства бързо по сигналите и да предотврати подобни нарушения.

 

ПИК

pik.bg

 

Политика

More in Политика

плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024