Коментари

Ще последва ли някой примера на младотурците, преди Пеевски да съсипе и ДПС?

Ще последва ли някой примера на младотурците, преди Пеевски да съсипе и ДПС?

dogan_delian_3
Доган е уплашен, както никога досега. Поставянето на Пеевски втори в евролистата на ДПС взриви крепости на движението. Гневни гласове се чуват в Кърджали, Шумен, Делиормана, Благоевград… Масло в огъня наля евролистата за предстоящите избори.

На избираемите места са хора на Пеевски и самият той. След тях няколко млади за цвят.

 

 

От централата разпространиха обръщение на почетния председател, н което той се извинява и оправдава. Няма и следа от философските главоблъсканици, с които ни „даряваше“ досега.

Опитът чрез невзрачното: „Каузата на ДПС е твърде голяма, за да си позволим лукса да се борим помежду си и да спъваме развитието на младите хора да живеят по-свободни в един по-добър свят, който те имат куража да изградят за себе си. Този избор на визия за развитие е техен. И ако искаме да имаме европейски път на развитие, ние трябва да ги подкрепим и насърчим!“ да се търси извинение за наглостта е обречен.

 

 

 

Доган бе дотук. Пеевски го е пуснал „по пързалката“. „Златното момче“, което удари вероломно своя бизнес учител Василев и банката му, сега ще види сметката на политическия си гуру.

 

 

 

ДПС отглежда млада гвардия много старателно от години. Но на бодрата смяна трябва някой да обясни, че е справедливо едни хора тук да копаят тютюн, който се изкупува на безценица или въобще не се изкупува, а Пеевски да се „поти“ в палатите си в Дубай. Да им обясни също как се печелят милиони от цигарена контрабанда, финансиране на терористични групировки, заграбване на чужд бизнес, рекет и задкулисни сделки.

Самият Доган дължи отговори как е придобил ТЕЦ „Варна“ и пристанището към него за жълти стотинки, квотите за „студен резерв“ и  Боянските сараи.

 

 

 

Досега ДПС се командваше от сараите и х-л „Берлин“, но напоследък това все повече дразни обикновените членове и симпатизанти. Още повече ги ядосва, че изтъняващото доверие към ръководството на партията се компенсира с цигански гласове.

 

Призивите да се дава път на младите е реакция на уплашен човек, който усеща, че губи контрол над кораба.

 

 

 

 

Водач на евролистата е лидерът Мустафа Карадайъ, който е замесен в скандал с къщи за гости, бизнеси и сделки с европари на негови роднини в родното му Борино. За стотици хиляди става дума.

 

 

 

 

Втори е Делян Пеевски – емблемата на модела #Кой, считан от мнозина за мафиотски. Като депутат, избран от гласоподаватели на ДПС Пеевски не стъпва в парламента. Нямат чет скандалите, в които името му е замесено. Беше зам.-министър и отговаряше за Държавния резерв, когато същият този резерв бе източван брутално. Да не говорим за контрабандата на цигари, докладите на турските служби и посветените на него разследвания в САЩ по законите РИКО и „Магнитски“… Той ли е примерът за младите в ДПС? Ашколсун, Доган ага!

На четвъртото място е Искра Михайлова-Копарова. Бе министър в злополучния кабинет „Орешарски“. Съпруга на Станислав Копаров, който до 2003 г. ръководи Държавния резерв, откъдето е уволнен. Срещу него се водят няколко наказателни производства.

 

 

 

В листата има и млади хора, но съмненията, че са от „квотата“ на Пеевски и вече са усвоили чалъмите на босовете все повече се засилват. А може и да са в ролята на марионетки.

 

 

 

 

Младите със сигурност са наясно с тези дребни особености, които влияят на тяхното кариерно издигане. Задкулисието винаги е имало нужда от параван, за да върти спокойно ролетката отзад. Младите са етикетът с рози, лепнат на съд с екскременти…

Жалко, че толкова свестни хора в ДПС си мълчат и превиват гръб пред хора, които са превърнали движението в златна мина за себе си и в плашило за обществото.

 

 

 

 

Положението е барутно. Всички искат да се разграничат от Пеевски, но ги е страх да го направят. Дали заради компромати, с които ги държи или заради общ бизнес – все едно. Зависимостите са оголени жици, по които протича смъртоносен ток. Брюксел и Вашингтон дават ясно да се разбере, че търпението им е изчерпано. Пеевски обаче няма намерение да отстъпва, защото знае, че веднага ще бъде хвърлен на същите прокурори, които е съветвал как се неутрализира „заплаха“. Те биха се постарали върху него с удоволствие, защото хем ги е страх, хем искат да си отмъстят за преживени унижения.

 

 

 

 

 

 

Милионерът кандидат за евродепутат ще опита да присвои активите на ДПС и Доган, както направи с тези на КТБ. Дали обаче ще му помогнат и този път висши прокурори, Специализираните съд и прокуратура, МВР, ДАНС, НАП, КПКОНПИ и свинските медии – не е съвсем сигурно. Всяка коза за свой крак.

Ако движението загуби третото място на евроизборите, всички ще са наясно, че е заради присъствието на Пеевски в листата, но ще се потърси виновник, който да понесе вината. Може Пеевски да реши, че това е Доган и да му скрои преврат. А може да стане обратното, ако почетният председател е съхранил някакви сили.

 

 

 

Най-добре ще е обаче по примера на младотурците истинските депесари да изхвърлят мършата от стадото и да сложат точка на безконтролната власт на дуета Доган-Пеевски. И понеже звучи невероятно, много е възможно да се случи.

 

Юлиан Бекиров

 

Фрог нюз

 

https://frognews.bg/novini/shte-posledva-niakoi-primera-mladoturtsite-predi-peevski-sasipe-dps.html

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024