Политика

И Мустафа Карадайъ се оказа собственик на хотел с европари

И Мустафа Карадайъ се оказа собственик на хотел с европари

 

hotel-Arkadiya

 

И фамилията на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ е построила хотел с европейски средства в родното му село Борино.Проектът е одобрен през 2003 г. Финансирането е по предприсъединителната програма САПАРД, а отпуснатата субсидия е 146 768 лв. Получател на средствата е била майката на Мустафа Карадайъ – Айше.

 

 

 

Случаят нашумя през 2009 г., когато имаше проблеми с програма САПАРД и бяха разсекретени документи с финансирането на хотели по нея. По това време Мустафа Карадайъ е зам.-шеф на Агенцията за следприватизационен контрол.Случаят беше припомнен отново в медиите покрай настоящия скандал с къщите за гости.

 

 

 

Освен Карадайъ по схемата по САПАРД бяха подпомогнати и други кадри на ДПС с хотели и яхти индиректно. Няма публична информация какви са резултатите от тогавашната проверка.Безспорен факт обаче е, че инвестицията на Карадайъ е била успешна, защото семейният хотел в Борино, продължава да работи и днес развива дейност.

 

 

 

Семеен хотел и снек-бар „Аркадия“ е разположен в смолянското село Борино. Разполага с 5 стаи с по 2 легла и два апартамента. Има 20 местна зала за провеждането на семинари.

 

 

 

 

„Снек-барът предлага закуска, обед и вечеря по желание на клиента, също така имате възможност да се насладите на невероятните кулинарни способности на баба Айше, която ще Ви нахрани с традиционни родопски ястия“, гласи реклама на хотела в интернет.

 

 

 

 

 

За контакти е даден телефона на брата на Мустафа Карадайъ – Ахмед.Пак в Борино хотел с пари по САПАРД си беше направил и бившият вече шеф на фонд „Земеделие“ в Смолян Али Таир. Неговата субсидия беше 221 000 лв.

 

Мигнюз

 

mignews.info

Политика

More in Политика

171034298861188

Обратното броене започва в петък, Габриел трябва да предложи правителство до 22 март

март 13, 2024
коце

Костадинов след срещата с Радев: Борисов се е договорил с ПП-ДБ да получи главния прокурор

март 12, 2024
php7kg5rj_559x345

Offnews: Русия се стресна, че България ще прати „страховито оръжие на възмездието“ на Украйна

март 11, 2024
радевphpspxysx_559x345

Радев започва консултации за съставяне на правителство

март 11, 2024
лучано

Лучано май изперка: Ако Пеевски го няма, няма да я има България

март 11, 2024
радев-1

Радев: Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София

март 10, 2024