Коментари

Баце пирува, народът гладува!

Баце пирува, народът гладува!

 

krip-678x381

 

 

 

След седмичният тур за овации сред „матрияла“, Баце днес уважи едрият гербав капитал и сполетя бала на КРИБ. Естествено, да си нагледа спонсорите и да им напомни кой разпределя порциите в държавата. А те съответно да си споделят тегобите с алчните работници.

 

 

 

 

И понеже е на бал, така да се каже културно събитие в битието на Баце, той не се сдържа отново културно да се изкаже по повод бала:
„Правителството държи данъците прогнозируеми и така ще е до края. Няма безплатни неща. Комунистите най-много обичат чуждите пари. През 1944-та година взеха на хората къщите и предприятията. За каква реиндустриализация говорят те? Да върнем Кремиковци и торовите заводи ли? Ако гледате сериала „Чернобил“, тези престъпници ни изкараха на манифестация, точно когато дойде радиационният облак.“

Още на първото изречение много се смях. След това ми се доплака. Разбрахме, че комунистите обичали най-много чуждите пари. А аз се чудих откъде у него такава алчност, все пак той си е от такъв сой, баща му работил в МВР, самият той достоен член на БКП, че даже напуснал МВР, за да не напуска партията. Е, партията БКП я напусна, ама влечението към чуждите пари му остана. А впрочем той знае ли колко работници са работили в „Кремиковци“, торовите заводи и всички заводи, които се закриха по негово управление и управлението на псевдодемократите, които като хуни преминаха през икономиката на България и след тях останаха само руини?

 

 

 

 

Но пък виждаме, че Баце следи сериала „Чернобил“, и понеже е бягал да храни свинята с помия, вместо да ходи на училище, явно оттам си вади изводите и за историята. Да, бяхме всички на манифестацията тогава, по времето на аварията. Но за 10 години заради неговото некадърно и крадливо управление загинаха и се разболяха много повече хора. Той е като чернобилска чума за България, но с далеч по-висок ефект на поразяване. Той убива душите ни и народа ни! Това не само комунистите, но и османските турци не са го правили! Такъв геноцид никога не е причиняван дори от враг на българите.

 

 

 

 

А сега Баце пирува. Докато пенсионерите си купуват по кофичка кисело мляко и се молят да им останат пари да не умрат от глад до следващата пенсия. И вместо по балове и трапези, смятат след новото повишение на тока, парното и водата дали изобщо ще могат да оцелеят в проспериращата държава на Баце и КРИБ.

 

 

 

 

Танцувайте, празнувайте, веселете се. След това се ослушайте в гробната тишина навън и погледнете празните погледи на съсипаните от вас хора. Нищо ли не ви трепва в душиците?

Елена Гунчева

loading...
0
Коментари

More in Коментари

e38192c69026464ca61770e10a018c48

Нов абсурд по родното Черноморие – ПЛАТЕНА зона в самото море!

юли 8, 2019
ицо1562516244

Ицо Хазарта: При цялата гадост на комунизма бащите ни са свършили повече смислени неща, отколкото ние

юли 8, 2019
пасков564a99bb65e39

Виждам увеличаваща се, но не критична маса народ, не виждам достатъчно априлци, „хвърковата чета“…

юли 7, 2019
safe_image

Българинът днес живее 3.5 пъти по-зле отколкото през 1988 г.! Вижте фактите:

юли 7, 2019
akad

Акад. Петър Иванов: Българите намаляваме всеки час с 20 души. Бог да прости България!

юли 6, 2019
soc4-795x469

Омръзна ми да ме питат какво е било НРБ за мен. Сега ще ви напиша какво беше за 99% от народа. Останалият 1% бяха в Белене!

юли 6, 2019