Здраве

Безобразие! 2 дни след погребението на Мими майка й получи второ писмо да плати 14 000 лв.

Безобразие! 2 дни след погребението на Мими майка й получи второ писмо да плати 14 000 лв.

 

майка571023

 

 

След смъртта на 6-годишната Мими майка й получи ново писмо от Здравната каса. От институцията я приканват да плати разходите по лечение на дъщеря й в размер на близо 14 000 лева.

 

 

 

Става дума за двата медикамента – „Винкристин“ и „Онкаспар“, които са използвани за лечението на дъщеричката й, но не са в списъка с лекарствени продукти, които НЗОК заплаща по реда на Наредба №10. Това съобщи самата Надя Мирчева пред Нова телевизия.

 

 

 

От касата пишат на родителите да посочат каква част от сумата за лечението на детето могат да покрият от дарителската сметка.

 

 

 

След смъртта на Мими обаче парите вече са дарени на други деца, съобщава БТВ.

Малката Мими е родена със Синдром на Даун, а през 2017 г. се разболява от левкемия. Лекарите успяват да постигнат ремисия, но преди няколко месеца зловещото заболяване се завръща. През април момиченцето е прието в ИСУЛ. Въпреки усилията на лекарите, състоянието на Мими постоянно се влошава, като се наложи детето да бъде поставено на командно дишане заради усложнения със сърцето и белите й дробове. На 19 юни Мими издъхна, а на 24 юни десетки близки и приятели я изпратиха в последния й път.

 

 

 

 

Според почернената майка, трябва да има промяна в регламентацията на лечението на деца в такава ситуация, а родителите им да бъдат до тях в болницата.

 

 

 

 

„След като получих вчера второто писмо, попитах точно това – защо трябва родителите на толкова болни дечица да се заминават с толкова бумащина, а не да са в болницата при тях. Искам обаче да кажа, че в случая не е имало закъснение относно лечението на Мими. Лекарите направиха всичко възможно за нея, въпреки че от НЗОК не пожелаха да приемат документите й за лечение в чужбина. Затова открих дарителска сметка“, категорична бе Надя Мирчева.

От Здравната каса съобщиха, че писмото е пристигнало със закъснение и е изпратено още преди да бъде намерено решение на проблема.

 

 

И допълниха, че вече са осребрили фактурата за лечение на болницата. До последно за живота на Мими се бориха онко-хематолозите от ИСУЛ.

 

 

 

От болницата потвърдиха, че вчера са получили дължимите пари за лечението на момиченцето.

 

 

Би ти ви, Петел

loading...
0
Здраве

More in Здраве

dentist-696x446

Съдът реши: Зъбните протези са безплатни за всички здравноосигурени

юли 8, 2019
ванкоbig_1d22

Бургас потъна в скръб! 18-годишният Ванко си отиде

юли 2, 2019
1561460360-1

Онколози: Невиждан в историята на България масов мор!

юли 1, 2019
онко991-ratio-lekarstva-apteka

България замесена в международен скандал за фалшифициране на онколекарства

юни 30, 2019
768x432 (1)

Северозападна България остава само с една болница, пръсната в три града – ще си прехвърлят лекари и пациенти

юни 28, 2019
болнициIMG_6299 operatsiya mbal sv anna

Цената на раждане в болниците тръгва от 900 лв. и стига 2400 лв.

юни 17, 2019