Политика

БСП: Борисов подмени правовата държава с тоталитаризъм! Безконтролната власт жертва хората, за да оцелее само тя

БСП: Борисов подмени правовата държава с тоталитаризъм! Безконтролната власт жертва хората, за да оцелее само тя

 

 

big_1d23

 

 

Скъпи граждани, срещу вас бяха извършени 4 подмени. Вие бяхте употребени в политическата игра на Бойко Борисов. Това обяви в декларация от името на парламентарната група на БСП нейният председател Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, пише новини.бг.

 

 

 

,,Първата подмяна: вашето искане за намаляване на партийните субсидии беше употребено и подменено с опит да се узакони купуването на политици и цели партии от олигарси чрез частно финансиране на партиите. Не че и сега не се случва, но това беше на път да се узакони като практика. Внесените предложения щяха да направят това престъпление закон. Това е поредния опит на управляващите да превърнат корупцията в закон“, посочи Нинова.

 

 

,Втората подмяна: официалното управляващо мнозинство беше подменено от скритото. Коалицията ГЕРБ и ОП не управлява страната. Управляват ДПС и ГЕРБ“, каза още тя.

 

 

,,Трета подмяна: истинските въпроси за вашия живот бяха подменени от процедури. Процедурата победи бедността и неравенствата. Предложенията на БСП за данъчни облекчения за млади работещи в семейство, за преизчисляване на всички пенсии, за намаляване на ДДС върху храни и лекарства не бяха допуснати дори за обсъждане с процедурни хватки, но много по-важно е защо. Защото не са важни за ГЕРБ бедността и неравенствата, както и демографската катастрофа.

 

 

 

И докато ви хвърляха прах в очите, че ще намалят субсидията на 1 лев – намерение, което никога не са имали искрено – ЧЕЗ бе продадена на втората “Гинка“. От 1-ви юли ще се увеличат цените на тока и водата, а при уж огромен излишък в бюджета Министерството на финансите взема нов дълг от 400 милиона, който ще плащаме следващите 20 години“, уточни Корнелия Нинова.

 

 

 

,,И на четвърто място бе подменена парламентарната република и правовата държава с едноличната и тоталитарна власт на един човек и това е Бойко Борисов. Ето как стана това – без споразумение с ОП, без обсъждане в ПГ на ГЕРБ дойде и разпореди 1 лев субсидия.

 

 

 

Разпореди го гръмко и с фанфари, а днес го оттегли тихичко и с оправданието, че нямало доклад от Бюджетната комисия. Въпреки това вярвам, че има надежда, че ще спрем безконтролната власт, която си играе с живота на хората, за да оцелее единствено самата тя“, завърши лидерът на опозицията.

loading...
0
Политика

More in Политика

григорfa7fcd9b9c5f345c36a4a004b08135ed

Григор Димитров вдига небостъргач насред Борисовата градина след ОК от Борисов!

юли 8, 2019
божковbig_97

Божков, Домусчиев и Ганчев на килимчето при Първия! Цацаров и Боби Михайлов също на безпрецедентната среща

юли 8, 2019
врагаphpqxef7f_800x

В ГЕРБ ще има комисия за врага с партиен билет. Ако го хванат, няма да има милост

юли 7, 2019
белградbig_images_40_

Скандалът с Белград се разраства: Думите на Борисов са неверни! Не касаят сръбското сирене, а териториалната цялост на Сърбия!

юли 7, 2019
дружноbig_borisov-i-tsvetanov-posledno-edin-drug-002

ГЕРБ дружно „взеха главата“ на Цветанов. Само 10 души гласуваха „против

юли 7, 2019
66252025_2118061954966871_1191990653140074496_o

Нинова: Употребиха гнева на хората, за да легализират обръчите си от фирми

юли 7, 2019