Други

Волт е представен в Европарламентa

Волт е представен в Европарламентa

ee

 

Почти 500 000 души гласуваха за първата общоевропейска партия

 

Партия Волт ще има свой представител в Европейския парламент. Първата общоевропейска формация, която е сочена за приятната изненада на отминалите избори, ще бъде представена в Брюксел от германеца Дамиан Бьозeлагер . Той е един от тримата основатели на партията, чиято цел е чрез визионерските си идеи да реформират Европа. Волт вярва, че това може да стане чрез федерализиране на ЕС, осигуряване на висок стандарт на живот, дигитализация и развитие на семейния и микро бизнес.

Крайните резултати от преброяването на гласовете в целия съюз показват, че макар и млада партия, Волт е получила гласовете на около 480 000 европейци. Волт се яви в 8 държави на тези избори – България, Германия, Холандия, Испания, Белгия, Швеция, Люксембург и Великобритания (Лондон). Анализатори посочват, че подобна подкрепа е достатъчно показателна за потенциала на проекта и солидна основа за бъдещо развитие.

Данните показват още, че все повече млади и образовани граждани припознават Волт за свой представител в политиката. Статистиката е категорична, че това са проевропейско насочени хора, които вярват в обединена и силна Европа, която защитава хуманните и демократични ценности. Тяхната позиция е в отговор на все по-кресливите популисти, които искат да отслабят Европа, давайки предимство на големите ни световни конкуренти – САЩ, Русия и Китай.

За 2 години Волт прерасна от Фейсбук страница до партия с над 31 организации в Европа. През този кратък период предизвика сериозен интерес в редица държави, сред които и България.

У нас партията наложи няколко уникални елемента в листата си. За първи път се взаимства европейския принцип да се редуват мъж – жена от първото до последното място. Историческо за страната ни беше и включването сред кандидатите на чужденец. Това е холандецът Дани Ван Сантен, който от 3 години работи и живее в София, а съвсем скоро се ожени за българската си приятелка. Сред останалите предложения на Волт България бяха утвърдени адвокати по европейско правосъдие като Мартин Граматиков, Светла Миланова и Борислав Тасев. В листата имаше също така предприемачи, експерт в Европейския парламент като Златимира Цолова, директор на училище, студентка, търговец и пенсионер.

„Волт България благодари за подкрепата на всички, които я припознаха като алтернатива на досегашния модел на управление и гласуваха за нас. Продължаваме активната политическа дейност, насочвайки усилията си към местния вот, който ще се проведе на есен. Надявам се все повече българи да чуят за Волт и припознаят нашите политики и кауза“, заяви лидерът на Волт България – Настимир Ананиев.

loading...
0
Други

More in Други

rr

Настимир Ананиев: Гласувайте машинно, за да не манипулират вота!

май 23, 2019
vv

Настимир Ананиев, Волт: И млади, и възрастни ще подкрепят Волт, защото се чувстват европейци

май 22, 2019
rr1

Когато се самозабравиш и отвратиш и собствените си избиратели! Добре дошли в България!

май 21, 2019
tt

Маргарита Кръстева: Държавата да не се държи като мащеха, а да защити майките от некоректните работодатели

май 20, 2019
rr

Настимир Ананиев ВОЛТ: Частните телевизиите дават ефир само на обичайните заподозрени от парламентът.

май 18, 2019
rr

Искаме Европейски фонд да инвестира в очистващи инсталации за нашите централи

май 17, 2019