Политика

Да отворим нови бази на НАТО срещу „руската агресия“, а реакторите за Белене да подарим на Китай или Венецуела

Да отворим нови бази на НАТО срещу „руската агресия“, а реакторите за Белене да подарим на Китай или Венецуела

 

йдbig_30_2

 

 

Новият евродепутат Александър Йорданов гостува в сутрешния блок на „Нова телевизия“, където бе върнат от водещия Виктор Николаев към думите му отпреди година срещу премиера Бойко Борисов.

 

 

 

„Тогава казвате: „Проблемът за Борисов и Русия е, че имаме премиер мимикрия, който се нагажда към ситуацийката“. Казали сте го преди през миналата година, преди да знаете, че ще влезете в обща листа с ГЕРБ за евроизборите“, каза Николаев.

 

 

 

 

 

„Ние трябва да свикнем, че няма политици, които са бронирани, запазени за критиката. Всеки политик е нормално, щом се е хванал на хорото на политиката, критиката да му е гайдаря. Критиката задава музиката. Иначе ако оставиш политика без критика, той много често може да се самозабрави.

 

 

 

 

Конкретно премиерът Борисов е безспорно един успял български политик. Той вече има опита с управлението на няколко правителства на България. Критиката към него, която сме отправяли, защото СДС също е критикувал определени действия и политики на правителството, и това, което и аз съм казвал и съм написал дори е свързано с несъгласие с определени политики.

 

 

 

И ние в България трябва да свикнем с разграничаването на критиката към определени политики с това отношение конкретно към човека. Важни са политиките и отношението ни към тях, а не как точно изглежда или как се движи или прочие един човек. В този смисъл и Бойко Борисов не е брониран за критиката и неслучайно правителството се критикува много често. Но не може да се отрече, че този период, в кото той е премиер на страната в различни коалиционни варианти, включително и с Реформаторския блок, това са добри новини за България и безспорно промяната в този период има видимост, тя е очевидна, не трябва да бъдем черногледи“, каза Йорданов.

 

 

 

Според Йорданов руските политици много лъжат. Освен това било по-добре за нас да отворим нови бази на НАТО, за да се подсигурим срещу „руската агресия“.

 

 

 

 

Той коментира и темата с АЕЦ-Белене. „Аз съм категоричен противник на строежа на АЕЦ-Белене. Не можем да си играем със съдбата и живота на хората в България заради последвали конкретни икономически и бизнес интереси. Без значение кой ще я строи. Този проблем не е нужен на България, която остана със 7 милиона души население. Аз още утре бих подарил тези руски реактори. Не бих ги продал дори, а бих ги подарил, примерно на Китай или Венецуела.

 

 

 

Правителството има своето право да действа така както реши, а аз, Алаксандър Йорданов, имам право да изразя своето мнение. Аз съм се борил за тази демокрация да бъде така – всеки да може да каже своето мнение и като се изслушваме едни друг да намерим възможно най-доброто решение за страната. Желанието ми е да бъда полезен на България във взимането на конструктивните решения в европарламента“, заяви още той.

 

Нова тв, Петел

loading...
0
Политика

More in Политика

brnabic-i-borisov

Борисов към сръбския премиер: Толкова ви обичам, нищо не съм рекъл

юли 9, 2019
григорfa7fcd9b9c5f345c36a4a004b08135ed

Григор Димитров вдига небостъргач насред Борисовата градина след ОК от Борисов!

юли 8, 2019
божковbig_97

Божков, Домусчиев и Ганчев на килимчето при Първия! Цацаров и Боби Михайлов също на безпрецедентната среща

юли 8, 2019
врагаphpqxef7f_800x

В ГЕРБ ще има комисия за врага с партиен билет. Ако го хванат, няма да има милост

юли 7, 2019
белградbig_images_40_

Скандалът с Белград се разраства: Думите на Борисов са неверни! Не касаят сръбското сирене, а териториалната цялост на Сърбия!

юли 7, 2019
дружноbig_borisov-i-tsvetanov-posledno-edin-drug-002

ГЕРБ дружно „взеха главата“ на Цветанов. Само 10 души гласуваха „против

юли 7, 2019