Политика

Да отворим нови бази на НАТО срещу „руската агресия“, а реакторите за Белене да подарим на Китай или Венецуела

Да отворим нови бази на НАТО срещу „руската агресия“, а реакторите за Белене да подарим на Китай или Венецуела

 

йдbig_30_2

 

 

Новият евродепутат Александър Йорданов гостува в сутрешния блок на „Нова телевизия“, където бе върнат от водещия Виктор Николаев към думите му отпреди година срещу премиера Бойко Борисов.

 

 

 

„Тогава казвате: „Проблемът за Борисов и Русия е, че имаме премиер мимикрия, който се нагажда към ситуацийката“. Казали сте го преди през миналата година, преди да знаете, че ще влезете в обща листа с ГЕРБ за евроизборите“, каза Николаев.

 

 

 

 

 

„Ние трябва да свикнем, че няма политици, които са бронирани, запазени за критиката. Всеки политик е нормално, щом се е хванал на хорото на политиката, критиката да му е гайдаря. Критиката задава музиката. Иначе ако оставиш политика без критика, той много често може да се самозабрави.

 

 

 

 

Конкретно премиерът Борисов е безспорно един успял български политик. Той вече има опита с управлението на няколко правителства на България. Критиката към него, която сме отправяли, защото СДС също е критикувал определени действия и политики на правителството, и това, което и аз съм казвал и съм написал дори е свързано с несъгласие с определени политики.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

И ние в България трябва да свикнем с разграничаването на критиката към определени политики с това отношение конкретно към човека. Важни са политиките и отношението ни към тях, а не как точно изглежда или как се движи или прочие един човек. В този смисъл и Бойко Борисов не е брониран за критиката и неслучайно правителството се критикува много често. Но не може да се отрече, че този период, в кото той е премиер на страната в различни коалиционни варианти, включително и с Реформаторския блок, това са добри новини за България и безспорно промяната в този период има видимост, тя е очевидна, не трябва да бъдем черногледи“, каза Йорданов.

 

 

 

Според Йорданов руските политици много лъжат. Освен това било по-добре за нас да отворим нови бази на НАТО, за да се подсигурим срещу „руската агресия“.

 

 

 

 

Той коментира и темата с АЕЦ-Белене. „Аз съм категоричен противник на строежа на АЕЦ-Белене. Не можем да си играем със съдбата и живота на хората в България заради последвали конкретни икономически и бизнес интереси. Без значение кой ще я строи. Този проблем не е нужен на България, която остана със 7 милиона души население. Аз още утре бих подарил тези руски реактори. Не бих ги продал дори, а бих ги подарил, примерно на Китай или Венецуела.

 

 

 

Правителството има своето право да действа така както реши, а аз, Алаксандър Йорданов, имам право да изразя своето мнение. Аз съм се борил за тази демокрация да бъде така – всеки да може да каже своето мнение и като се изслушваме едни друг да намерим възможно най-доброто решение за страната. Желанието ми е да бъда полезен на България във взимането на конструктивните решения в европарламента“, заяви още той.

 

Нова тв, Петел

loading...
0
Политика

More in Политика

big_30_3

Нинова посочи двете причини, заради които оттегли оставката си

юни 17, 2019
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Много е важно България да не остава без политическа опозиция

юни 16, 2019
конгрес980x551_1560672913

Корнелия Нинова оттегли оставката си, остава лидер на БСП

юни 16, 2019
big_11cc

Конгресът на БСП решава кой и как ще управлява партията

юни 16, 2019
gancheva-bahanov

„Биволъ“: Само за 4 дни ЦИК е изяла 13577 лева – по 169 лева на човек на ден… И машинното гласуване

юни 15, 2019
Image_7191953_308_0

Стефан Данаилов: Моля Нинова да не подава оставка, да поеме критиките и да спаси партията!

юни 14, 2019