Коментари

Д-р Николай Михайлов: Една реплика на Цветанов пречупи Борисов

Д-р Николай Михайлов: Една реплика на Цветанов пречупи Борисов

 

mih-1200x628-resize-quadrant(C)

 

 

Мисля си, че репликата на Цветанов: „Мен няма кой да ме накаже“ е способна да пречупи лидер от типа на Бойко Борисов, защото това е пряко предизвикателство към неговата власт в партията. С това Цветан Цветанов казва „Аз съм на върха или ако не съм на върха, съм до този, който не би дръзнал да го направи, защото неговата сила е ограничена от собствения ми партиен суверенитет. Аз съм такава фигура в ГЕРБ, че всяко посегателство върху мене би било много опасно за лидера на партията“.

 

 

 

По тази причина, сега, когато Цветан Цветанов беше дисквалифициран, по всичко личи – необратимо от политиката, това стана с елемент на унижение дори. Това интервю, което сега видя, говори за това, че Борисов желае да се разчуе, че той го отстранява безцеремонно, няма да кажа отмъстително, но съобщава нещо много важно както за собствената си партия, така и за широката публика – ГЕРБ влиза в нов режим, свободен от Цветанов, но започва една драматична очистителна процедура.

 

 

 

Ние ще бъдем новата стара партия – с други думи „партия, каквато беше замислена от мен“, по неговите думи – партия, която трябва да се бори с корупцията. Всичко това е разбира се риторика, но каквото и да е, Цветанов си отива и аз мисля, че това е един хубав елемент на деварваризация на политическия театър.

 

 

 

Цветан Цветанов не беше добро присъствие на политическата сцена по ред причини. Неговите демарши бяха много зле скроени и накрая санкционирани дори от Европейския съд по правата на човека. България е осъдена, тя плаща пари, заради неговите правоохранителни произволи. Той, в пика на собствената си политическа сила, както я разбираше, във вътрешното министерство, наказваше невинни. Бореше се с октопод сценарно, художествено, кинематографично и накрая от всичко това не се получаваше нищо, а обратно – бяха тези хора оневинявани от съда. Защо? Защото г-н Цветанов е силен, но неинтелигентен играч и освен това, хайде да не говоря повече.

 

 

Д-р Николай Михайлов пред Би ти ви в предаването „Лице в лице“

loading...
Коментари

More in Коментари

1587718135_8

Пъти повече тестове за ден и равен брой болни в интензивните 2 седмици: Какъв бум на К-19?

април 24, 2020
896-504-asen-vasilev

Бивш министър зададе най-важните 7 въпроса към Щаба, за които не дават отговор

април 24, 2020
big_190a

Любо Кольовски: Аз убих Милен Цветков

април 23, 2020
bcc5e1ae67fc5ba68c79300735927c5468c4232c

Завладяване на демократична страна в 10 прости стъпки

април 23, 2020
a91e1eae55204c448ec3fedeefa99f3a

Д-р Георги Тодоров: Шефът на БЛС ми държи сметка защо съм имал мнение за ген. Мутафчийски

април 23, 2020
big_30_4

Очакваме защитата на убиеца на Милен да докаже, че зад волана не е бил той, а някой бездомник

април 23, 2020