Политика

Заради прекрасната сделка за Ф-16, която сключваме, САЩ може да пратят българин – пилот на Луната с мисия на НАСА

Заради прекрасната сделка за Ф-16, която сключваме, САЩ може да пратят българин – пилот на Луната с мисия на НАСА

 

big_570085

 

 

Нещата вървят към сключване на сделката за закупуване на американски изтребители. От нещо обаче ще трябва да има орязване. Много интересен е въпросът с тавана, даден от Конгреса. Това са вътрешноамерикански отношения между Конгреса и президента на САЩ. Конгресът определи таван на сделката и така показва, че те имат последната дума за оръжейната сделка. Това заяви бившият министър на външните работи Соломо Паси в ефира на bTV.

Той припомни, че четири министерства преговарят за новите изтребители. „Цената може да бъде намалена, но сме на път да приемем оптимума. Ние купуваме за първи път оръжие от американците. Независимо, че от години, ние им продаваме колосално количество оръжие, те ни продават на дребно. Това е така, защото първата сделка е най-трудна. Ако сделката е успешна ще изградим доверие и ще ни бъдат предложени по-добри условия. Трудната стъпка е първата“, подчерта Паси.

„Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин е изключителен. Благодарение на неговите усилие се финализира сделката за изтребителите. Новият посланик, който ще бъде изпратен в страната ни е млад. Тя е с кюрдски произход, но за тях това не е проблем. Америка е мултикултурна страна“, коментира дипломатът.

И едно необичайно предложение, сега е моментът да се възползваме и да изпратим български пилот на Ф-16 на Луната с мисия на НАСА. Няма място за малки мечти“, предложи бившият външен министър.

„30 години България се развива по отношение на финансирането на партиите по германския модел. Сега изведнъж предлагат да се смени германския модел с американския. Сега 30 години ще експериментираме, за да приемем след това английския. Това е импулсивна реакция на вътрешнополитическия живот и е грешна“, подчерта Паси.

loading...
0
Политика

More in Политика

dfz

Къщите за гости на кметове, ортаци и роднини на ГЕРБ и ДПС ще се плащат от данъкоплатците

ноември 15, 2019
b-24778-i-TuWDmnVwdh9vde4YGhtS

Гoрaнoв към журнaлиcтка: Говорим каквото ние искаме, а не вие каквото кажете

ноември 15, 2019
нинова нс3

БСП: Решението за болничните е възможно най-несправедливото – призоваваме всички работещи да не го приемат мълчаливо

ноември 15, 2019
menda

Менда натопи патриотите за болничните и отсече: Правим го, за да спрат злоупотребите, не за да обслужим работодателите

ноември 15, 2019
146298_660_370

Боил Банов: Излъган съм. Срещу мен се води лична, мръсна, гадна вендета. Искат да ударят по престижа на ГЕРБ

ноември 15, 2019
big_149a

Даниела Дариткова: Хората да се замислят дали може да изчакат и да се лекуват преди да си вземат болнични

ноември 15, 2019