Политика

Иво Христов: Цветанов беше изхвърлен на бунището на ГЕРБ, трябва да създаде фракция „Бушони“

Иво Христов: Цветанов беше изхвърлен на бунището на ГЕРБ, трябва да създаде фракция „Бушони“

ivo-hristov-bgnes-800
Според мен, евровотът беше опорочен. Не съм партия, за да го оспоря, не съм съд, за да отсъдя, но не съм сигурен, че изборът бе честен. Това заяви евродепутатът от БСП Иво Христов в предаването ”Тази сутрин”.

Имаме много сигнали за принуда, натиск, корпоративен вот. Изборът е победа на партийната автокрация, смята Иво Христов.

 

 

 

Обвиненията на премиера Борисов, че БСП са насаждали омраза по време на предизборната кампания, евродепутатът определи като  кеч. „Гледам този проповедник на любовта, небръснат и с охрана. Той хвърля пачки в Ямбол, а там загуби. Ако някой спечели на тези избори, това бе Цветанов. Той бе низвергнат. Той бе изхвърлен на бунището на ГЕРБ. Той трябва да създаде фракция от бушони“.

 

 

„Борисов каза, че ролята на Цветанов била преувеличена. Много коментатори се плъзнаха по тази линия, че Борисов взел партията в свои ръце. Много пачки хвърли той из страната. Най-много хвърли в Ямбол, но там загуби. Значи не Борисов спечели тези избори. Изборите се печелят от онзи, който държи мрежите за мобилизацията на вота, от този, който контролира комисиите, и това е Цветанов. Така че Цветанов има решаващ принос за спечелването на тези избори.

 

 

Но не върви да се признае това нещо, особено от Борисов. Намирам за изключително омерзителен начина, по който Цветанов бе низвергнат. Тъй като от човека, когото никой не може да накаже, това беше преди месец, днес това е човекът, за когото говорят високомерно, изхвърлят на бунището на ГЕРБ, където има много други. Аз даже се пошегувах, че Цветанов трябва да създаде фракция „ГЕРБ-бушони“, както има ГЕРБ-младежи, ГЕРБ-жени и много други“, заяви Христов.

 

 

 

 

Президентът участва винаги от принципни съображения в политическия живот – така Иво Христов отговори на въпроса дали Румен Радев е „работил” за БСП по време на кампанията за евровота.

 

 

 

Когато президента взема позиция срещу корупцията, това е позиция срещу обществен порок, а когато ГЕРБ реагират като опарени, това е, защото са се припознали, каза той.

 

 

 

 

„Аз очаквах ГЕРБ да се срине напълно, тъй като няма нормално общество, което да толерира корупция, която е доказана, заснета, с всичките асансьори и тераси“, заяви той.

 

Би ти ви, Фрог нюз

loading...
0
Политика

More in Политика

дарикbig_1300

Борисов: Моята работа е работа, а на другите им е празни приказки

декември 22, 2019
трифонf3a2c5d7d3e959808715d6a4d2d92769

Слави Трифонов бясно: Значи пожарникар може, а шоумен не може?!

декември 22, 2019
слабака20151018.fdcxcysgek

Слабаков: Само 6000 евро е заплатата на евродепутатите, не е това, което се тиражира

декември 22, 2019
Image_775476_500_0-1200x628-resize-quadrant(C)

Скандалът с охраната на Доган и Пеевски се оказа още по-голям

декември 21, 2019
fd267a2f417f60e75de47a4a33685c3c

Борисов: Некадърно управление доведе до кризата в Перник

декември 21, 2019
big_12d30

Корнелия Нинова: България се превърна в сметището на света

декември 21, 2019