Политика

Иво Христов: Цветанов беше изхвърлен на бунището на ГЕРБ, трябва да създаде фракция „Бушони“

Иво Христов: Цветанов беше изхвърлен на бунището на ГЕРБ, трябва да създаде фракция „Бушони“

ivo-hristov-bgnes-800
Според мен, евровотът беше опорочен. Не съм партия, за да го оспоря, не съм съд, за да отсъдя, но не съм сигурен, че изборът бе честен. Това заяви евродепутатът от БСП Иво Христов в предаването ”Тази сутрин”.

Имаме много сигнали за принуда, натиск, корпоративен вот. Изборът е победа на партийната автокрация, смята Иво Христов.

 

 

 

Обвиненията на премиера Борисов, че БСП са насаждали омраза по време на предизборната кампания, евродепутатът определи като  кеч. „Гледам този проповедник на любовта, небръснат и с охрана. Той хвърля пачки в Ямбол, а там загуби. Ако някой спечели на тези избори, това бе Цветанов. Той бе низвергнат. Той бе изхвърлен на бунището на ГЕРБ. Той трябва да създаде фракция от бушони“.

 

 

„Борисов каза, че ролята на Цветанов била преувеличена. Много коментатори се плъзнаха по тази линия, че Борисов взел партията в свои ръце. Много пачки хвърли той из страната. Най-много хвърли в Ямбол, но там загуби. Значи не Борисов спечели тези избори. Изборите се печелят от онзи, който държи мрежите за мобилизацията на вота, от този, който контролира комисиите, и това е Цветанов. Така че Цветанов има решаващ принос за спечелването на тези избори.

 

 

Но не върви да се признае това нещо, особено от Борисов. Намирам за изключително омерзителен начина, по който Цветанов бе низвергнат. Тъй като от човека, когото никой не може да накаже, това беше преди месец, днес това е човекът, за когото говорят високомерно, изхвърлят на бунището на ГЕРБ, където има много други. Аз даже се пошегувах, че Цветанов трябва да създаде фракция „ГЕРБ-бушони“, както има ГЕРБ-младежи, ГЕРБ-жени и много други“, заяви Христов.

 

 

 

 

Президентът участва винаги от принципни съображения в политическия живот – така Иво Христов отговори на въпроса дали Румен Радев е „работил” за БСП по време на кампанията за евровота.

 

 

 

Когато президента взема позиция срещу корупцията, това е позиция срещу обществен порок, а когато ГЕРБ реагират като опарени, това е, защото са се припознали, каза той.

 

 

 

 

„Аз очаквах ГЕРБ да се срине напълно, тъй като няма нормално общество, което да толерира корупция, която е доказана, заснета, с всичките асансьори и тераси“, заяви той.

 

Би ти ви, Фрог нюз

loading...
0
Политика

More in Политика

григорfa7fcd9b9c5f345c36a4a004b08135ed

Григор Димитров вдига небостъргач насред Борисовата градина след ОК от Борисов!

юли 8, 2019
божковbig_97

Божков, Домусчиев и Ганчев на килимчето при Първия! Цацаров и Боби Михайлов също на безпрецедентната среща

юли 8, 2019
врагаphpqxef7f_800x

В ГЕРБ ще има комисия за врага с партиен билет. Ако го хванат, няма да има милост

юли 7, 2019
белградbig_images_40_

Скандалът с Белград се разраства: Думите на Борисов са неверни! Не касаят сръбското сирене, а териториалната цялост на Сърбия!

юли 7, 2019
дружноbig_borisov-i-tsvetanov-posledno-edin-drug-002

ГЕРБ дружно „взеха главата“ на Цветанов. Само 10 души гласуваха „против

юли 7, 2019
66252025_2118061954966871_1191990653140074496_o

Нинова: Употребиха гнева на хората, за да легализират обръчите си от фирми

юли 7, 2019