Политика

Нинова посочи двете причини, заради които оттегли оставката си

Нинова посочи двете причини, заради които оттегли оставката си

 

big_30_3

 

 

Корнелия Нинова разкри в студиото на сутрешния блок на БТВ двете основни причини, поради които  си е оттеглила оставката като лидер на БСП.

„Когато я подадох смятах това за морално и достойно – председателят и лидерът да поеме отговорност за резултатите от изборите. И понеже в БСП от години имаме остри спорове, дадох изход тези спорове да се решат по най-добрия начин. Да започнем след това да работим заедно. Какво ме накара да постъпя така вчера? Събитията след оставката – моята грешка е, че не прецених правилно последствията. Подходих както винаги принципно – отиваме на състезание и нека по-добрият да спечели. Нищо подобно не се случи.

 

 

 

Първата причина е, че започна търговията за БСП, започнаха лобита, групи, бизнесмени, да се събират, да правят планове, да си излъчват кандидат, който да е удобен, тръгнаха по структурите, започнаха да демотивират хора, да ги натискат. Това ме притесни много. Виждах просто с дни как всичко, което правихме последните ти години, се разсипва, започват процеси на агресия. Не съм го подозирала преди това в такива размери.

 

 

 

Втората причина е реакцията на членовете на партияха и симпатизантите. След оставката ми моите впечатления бяха, че една седмица партията беше в ступор. Председателят подава оставка, опозицията излиза по всички медии и ме громи, което нашата партия много не одобрява. Беше едно мълчание и ступор.

 

 

 

 

В момента, в който тръгнаха интересите по структурите в БСП, този ступор прерастна в гняв. Започнаха декларации, решения на областните съвети. Най-притеснителното, което не съм споделяла, за да не създавам напрежение, беше, че започнаха членове и цели структури да изразяват желание да напускат и да връщат партийни книжки. Не съм ги броила.

 

 

 

Дадох си сметка, че това, което сме градили с години, ще се разпадне. Дадох си сметка, че моята оставка ще даде спад в подкрепата към БСП. А предстоят местни избори и ще отидем на тези избори разбити. Това ме накара да се върна“, каза Нинова.

loading...
0
Политика

More in Политика

григорfa7fcd9b9c5f345c36a4a004b08135ed

Григор Димитров вдига небостъргач насред Борисовата градина след ОК от Борисов!

юли 8, 2019
божковbig_97

Божков, Домусчиев и Ганчев на килимчето при Първия! Цацаров и Боби Михайлов също на безпрецедентната среща

юли 8, 2019
врагаphpqxef7f_800x

В ГЕРБ ще има комисия за врага с партиен билет. Ако го хванат, няма да има милост

юли 7, 2019
белградbig_images_40_

Скандалът с Белград се разраства: Думите на Борисов са неверни! Не касаят сръбското сирене, а териториалната цялост на Сърбия!

юли 7, 2019
дружноbig_borisov-i-tsvetanov-posledno-edin-drug-002

ГЕРБ дружно „взеха главата“ на Цветанов. Само 10 души гласуваха „против

юли 7, 2019
66252025_2118061954966871_1191990653140074496_o

Нинова: Употребиха гнева на хората, за да легализират обръчите си от фирми

юли 7, 2019