ИНЦИДЕНТИ

Обезводняване – друг път! Ето какво разкриват лекари за пристъпите на Меркел

Обезводняване – друг път! Ето какво разкриват лекари за пристъпите на Меркел

1561704165-mer1

 

 

 

 

Германският канцлер Ангела Меркел отново получи пристъп на неконтролируемо треперене по време на публична проява – за втори път в рамките на 9 дни. Това предизвика опасения за здравето ѝ. Пристъпът продължи около 2 минути, през които помощник ѝ предложи чаша вода, но тя я отказа.

 

 

 

 

  След това всичко премина, а говорител на канцлера впоследствие заяви, че тя е добре и предвидената работа ще продължи по план – за днес програмата ѝ включва полет към Япония, където предстои тазгодишната среща на държавните лидери от Г-20.

 

 

  Немските медии, включително Билд, обърнаха внимание на случая, изразявайки опасения дали Меркел би могла да присъства на срещата на Г-20, което е от водещо значение. Те посочват, че тя винаги води със себе си медицински специалист, който реагира при проблем със здравето, пише „Мениджър“.

 

 

 

  „Дейли Мейл“ цитира мнения на различни лекари каква може да е причината за треперенето, като хипотезите варират от хиперактивна щитовидна жлеза, до ниска кръвна захар.

Повечето лекари са на мнение, че много малко вероятно е треперенето да е причинено от дехидратация, както обясни Меркел след първия случай, или от болестта на Паркинсон.

 

 

 

 

Берлин, където тя отново получи тремор вчера, в момента преживява рекордни горещини. Сутринта, когато се проведе пресконференцията, на която Меркел бе заснета да трепери, температурите в германската столица бяха 19 градуса. След събитието Меркел отиде в парламента за церемонията за клетва на новия правосъден министър в Германия. Там бе спокойна и нямаше признаци за проблеми, коментират наблюдателите.

 

 

 

 

  Меркел навършва 65 години през следващия месец.

 

 

 

 

  Въпреки че тя отрича да има причина за безпокойство, лекар, цитиран от „Дейли Мейл“ подозира, че може да страда и от ортостатичен тремор. Питър Гарард, професор по неврология в Университета на Лондон „Сейнт Джордж“, коментира пред MailOnline по време на първия случай с трепрене на канцлера, че симптомите „изглеждат съотвестващи “ за това прогресивно състояние. След като гледа запис на тремора той каза, че най-вероятната причина е ортостатичен тремор.

 

 

 

  Ортостатичните тремори често предизвикват неконтролируемо треперене в една или повече части от тялото. Това състояние често се влошава при продължително неподвижно стоене в изправено положение. Тогава хората с такъв синдром започват да имат треперещи или „замръзнали“ крака. Проблемът спира щом започнат да ходят, седнат или легнат. Стресът може да влоши още повече ситуацията и да я превърне в порочен кръг, защото треморът от своя страна кара пациента да става все по-неспокоен.

 

 

 

 

  Няма съмнение, че Меркел има високо стресова работа, която тя заема в продължение на 14 години. Това доведе до отхвърляне на предположенията, че треперенето ѝ може да се дължи на нервен срив или паническа атака.

 

 

 

  Д-р Сара Брюър, медицински директор на Healthspan, казва, че състоянието може да е причинено от прекалено активна щитовидна жлеза, както и че може да се свежда до странични ефекти от приема на лекарства. Д-р Майк Фицпатрик пък коментира след първия случай, че може да е симптом на инфекция.

 

 

 

  Ангела Меркел е известна с това, че е почитател на активния и здравословен начин на живот, особено на планинските преходи, които са ѝ любими, Със съпруга ѝ задължително правят уикенд за почивка и преход всяка година в региона на Южен Тирол. Всяка година от 2008 г. Меркел и съпругът ѝ проф. Йоаким Зауер отсядат в един и същи хотел с четири звезди в Южен Тирол.

По-рано тя споделяше, че може да издържа с изключително малък брой часове сън на нощ, до 2 часа, ако бъде оставена да се наспи дълго през уикенда.

 

Блиц

loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

ПОЛИЦИЯ1490288465-66836pagespeedcego5ungxaff

27 години по-късно: Окончателен край на случая „Скелет в хотела” – кой уби Росица?

юли 7, 2019
mule-alo-banda-premetna-shefa-si-i-006

Муле от „ало банда“ преметна шефа си и избяга с парите

юли 6, 2019
1562342867-1

Съседка на убиеца от Габрово разкри изненадващи неща за майката на малкия Дари, хвърлен от моста

юли 6, 2019
проговориbig_124c

Проговори майката на детето, хвърлено от моста: Виновна съм, че…

юли 4, 2019
nasilnik-piianitsa-i-bivsh-zatvornik-709

Извергът Дидо проговори, ето как обясни защо е извършил престъплението: Хвърлих детето, защото …

юли 4, 2019
плъхаbig_34

Майката на Плъха: Докторът е застрелял сина ми без причина, искаме максимална присъда

юли 4, 2019