СВЯТ

Путин: САЩ тласкат света към глобално неравенство и технологична война, започнала с опитите за изтласкване на Huawei

Путин: САЩ тласкат света към глобално неравенство и технологична война, започнала с опитите за изтласкване на Huawei

768x432

 

 

 

 

Икономическите отношения в света са в криза, заяви руският президент Владимир Путин в петък по време на Международния Икономически форум в Санкт Петербург, цитиран от БНР.

 

 

 

Той добави, че бяха премахнати симптомите след световната икономическа криза преди десет години, но „количествените улеснения“ на централните банки никога не успяха да адресират „същността на проблемите“.

 

 
Владимир Путин посочи, че днес нововъзникващите пазари съставляват много по-голяма част от световната икономика, отколкото преди десет години. Руският президент подчерта, че е убеден, че глобализацията, като модел на световния растеж, е станала по-малко актуална с течение на времето.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 
Той предупреди, че новите нововъзникващи икономики също имат своите интереси и нагласи, които доведоха до нова амбиция на Запад да „запази своето господство“, като се отдалечи от свободната търговия, която те насърчаваха и се съсредоточи върху „търговските войни“ и санкции, визирайки предприетите наскоро мерки от САЩ.

 

 

 

Руският президент също така предупреди за „безцеремонните“ опити да се изтласка китайския технологичен гигант „Хуавей“ от световния пазар и да се „монополизира“ развитието на технологиите.

 

 

 
Той разкритикува по-специално САЩ за налагането на ограничения върху китайската компания, заявявайки, че подобни действия ще доведат до „глобално неравенство“ и „технологична война“, тъй като Вашингтон се опитва да „разпространи своето правораздаване“ по целия свят.

 

Епицентър, БНР

 

loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

полшаbig_6026

Полша взема над 2 пъти по-евтино по-хубавите самолети Ф 35

юни 17, 2019
borjun

Не мислете, че ограбването на България беше случайно! То беше насърчавано от ЕС

юни 17, 2019
epa07642041 US Secretary of State Mike Pompeo testifies before the Senate Caucus on International Narcotics Control in the Dirksen Senate Office in Washington, DC, USA, 11 June 2019. Pompeo said the State Department has focused much of its anti-narcotics efforts on fentanyl coming in from China.  EPA/JIM LO SCALZO

Помпео: САЩ обмислят и военен отговор срещу Иран

юни 17, 2019
safe_image

В Сърбия започнаха съвместните с Русия и Беларус учения „Славянско братство“

юни 15, 2019
1560554086-1

Направиха КАРТА за уникалността на държавите. Вижте в какво България е най-добра в света

юни 15, 2019
1560503615-640-321051

Русия бие тревога: Всички да се успокоят!

юни 14, 2019