Личности

Тръмп към Путин с усмивка и шеговито размахан пръст: „Не се намесвайте в изборите, президенте“

Тръмп към Путин с усмивка и шеговито размахан пръст: „Не се намесвайте в изборите, президенте“

 

 

1561706789

 

 

Голяма част от президентството на Доналд Тръмп премина под сянката на обвиненията за намеса на Москва в изборите през 2016 година, на които той бе избран, но когато той бе призован от журналист да предупреди Путин да не влияе на американските избори, държавният глава го направи в шеговит стил, предава AFP, цитирана от Агенция „Фокус“.

„Не се намесвайте в изборите, президенте, не се намесвайте“, заяви Тръмп с усмивка на лице, размахвайки шеговито пръст към руския лидер, докато двамата провеждаха преговори в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Осака в петък.

Путин не каза нищо и отговори на коментара с усмивка. Срещата им продължи 1 час и 20 минути.

Двамата лидери са обсъдили ситуацията в Иран, Сирия, Венецуела и Украйна, съобщи Белият Дом в изявление.

В съобщението се отбелязва също, че президентите са се съгласили, че подобряването на отношенията между Москва и Вашингтон отговоря на интересите както на двете страни, така и на целия свят.

„Двамата лидери се съгласиха, че подобряването на отношенията между САЩ и Русия отговаря на взаимните интереси и интересите на целия свят“, се подчертава в документа.

 

„Президентите се съгласиха, че двете страни ще продължат дискусиите за моделите на контрол над въоръженията на XXI век, които, както по-рано заяви президентът Тръмп, трябва да включват Китай“, се отбелязва в изявлението.

Преди разговора Тръмп обяви, че очаква много интересна дискусия, включваща въпроси като търговията, въпросите на разоръжаването, протекционизма и др., като всичко ще бъде на основата на „много добрите взаимоотношения“, които ще имаме.

„Мисля, че резултатите от тази среща ще бъдат отлични“, коментира американският лидер.

„Не мога да не се съглася с г-н президента, имаме за какво да си поговорим, всички теми са обозначени“, отговори руският държавен глава.

„Не сме се виждали отдавна, от срещата в Хелзинки. Вярно е, че нашите служители поработиха доста и ни дадоха възможност да провължим това, върху което се договорихме в Хелзинки, така че благодаря и на двете страни“, подчерта Владимир Путин

loading...
0
Личности

More in Личности

morales

Президентът на Боливия: Където са САЩ, там расте корумпираният елит и предателите на родината

юли 7, 2019
станишев18

„Политико“ хвърли бомба: Обсъждат Сергей Станишев за председател на Европейския парламент

юли 2, 2019
epa07679428 British Prime Minister Theresa May (L) shakes hands with Russian President Vladimir Putin (R) during the first day of the G20 Summit in Osaka, Japan, 28 June 2019. It is the first time Japan is hosting the G20 Summit.  EPA/ANDY RAIN / POOL

Мей към Путин на първата им среща от 3 години насам: Престанете да ни дестабилизирате!

юни 28, 2019
133810_660_370

Тръмп прие поканата на Путин – ще бъде в Москва за Деня на Победата през 2020 г.

юни 28, 2019
максbig_Image_7528534_650

Малки и големи деца по света скърбят: Напусна ни легендарният Макс Райт – бащата Уили от сериала „Алф“

юни 27, 2019
big_1efb

Елтън Джон стана кавалер на ордена на Почетния легион

юни 23, 2019