Коментари

Баце пирува, народът гладува!

Баце пирува, народът гладува!

 

krip-678x381

 

 

 

След седмичният тур за овации сред „матрияла“, Баце днес уважи едрият гербав капитал и сполетя бала на КРИБ. Естествено, да си нагледа спонсорите и да им напомни кой разпределя порциите в държавата. А те съответно да си споделят тегобите с алчните работници.

 

 

 

 

И понеже е на бал, така да се каже културно събитие в битието на Баце, той не се сдържа отново културно да се изкаже по повод бала:
„Правителството държи данъците прогнозируеми и така ще е до края. Няма безплатни неща. Комунистите най-много обичат чуждите пари. През 1944-та година взеха на хората къщите и предприятията. За каква реиндустриализация говорят те? Да върнем Кремиковци и торовите заводи ли? Ако гледате сериала „Чернобил“, тези престъпници ни изкараха на манифестация, точно когато дойде радиационният облак.“

Още на първото изречение много се смях. След това ми се доплака. Разбрахме, че комунистите обичали най-много чуждите пари. А аз се чудих откъде у него такава алчност, все пак той си е от такъв сой, баща му работил в МВР, самият той достоен член на БКП, че даже напуснал МВР, за да не напуска партията. Е, партията БКП я напусна, ама влечението към чуждите пари му остана. А впрочем той знае ли колко работници са работили в „Кремиковци“, торовите заводи и всички заводи, които се закриха по негово управление и управлението на псевдодемократите, които като хуни преминаха през икономиката на България и след тях останаха само руини?

 

 

 

 

Но пък виждаме, че Баце следи сериала „Чернобил“, и понеже е бягал да храни свинята с помия, вместо да ходи на училище, явно оттам си вади изводите и за историята. Да, бяхме всички на манифестацията тогава, по времето на аварията. Но за 10 години заради неговото некадърно и крадливо управление загинаха и се разболяха много повече хора. Той е като чернобилска чума за България, но с далеч по-висок ефект на поразяване. Той убива душите ни и народа ни! Това не само комунистите, но и османските турци не са го правили! Такъв геноцид никога не е причиняван дори от враг на българите.

 

 

 

 

А сега Баце пирува. Докато пенсионерите си купуват по кофичка кисело мляко и се молят да им останат пари да не умрат от глад до следващата пенсия. И вместо по балове и трапези, смятат след новото повишение на тока, парното и водата дали изобщо ще могат да оцелеят в проспериращата държава на Баце и КРИБ.

 

 

 

 

Танцувайте, празнувайте, веселете се. След това се ослушайте в гробната тишина навън и погледнете празните погледи на съсипаните от вас хора. Нищо ли не ви трепва в душиците?

Елена Гунчева

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024