Политика

Борисов на бала на КРИБ: За комунистите няма нищо по-добро от чуждите пари, заради тях страдаме сега! (ВИДЕО)

Борисов на бала на КРИБ: За комунистите няма нищо по-добро от чуждите пари, заради тях страдаме сега! (ВИДЕО)

 

1559668391-20190604181813-img-3709-2

 

 

В политиката популизмът стигна до там, че всички се надпреварват непрекъснато да говорят за безплатни неща. Това каза министър-председателят Бойко Борисов във видео във „Фейсбук“ по време на Петия бал на КРИБ.

„Много впечатлен съм от обиколките по заводите – мога да кажа, че България пак се завърна като една индустриална държава – както е била преди 1945 г. Където минете – завод до завод. И в голямата си част всичко заминава за износ и това държи БВП висок“, заяви Борисов, цитиран от „Фокус“.

Той посочи, че за комунистите няма по-добро от чуждите пари.

„Няма нищо безплатно. Дани Де Вито беше казал, че най-хубавото нещо са чуждите пари. При нас комунистите най-обичат чуждите пари. 1944 година са отишли и са иззели всичките пари на хората, заводите са взели и са ги фалирали. За каква реиндустриализация говорят сега? Че заради тях сега страдаме от толкова ракови заболявания. Всички гледате сериала „Чернобил“. Тогава на 1 май ни изведоха на парад и ни наваля радиационния дъжд. Тези престъпници“.

„И ние, за съжаление, останахме единствените, които продължаваме да се съпротивляваме срещу думата „безплатно“, подчерта премиерът.

„В политиката популизмът стигна до там, че всеки се надпреварва да говори за безплатни неща непрекъснато – дори и една либерална дясна партия като ДПС. Безплатни неща няма в живота. Безплатното за едни означава по-високи данъци за тези, които работят“, посочи премиерът.

Борисов заяви, че инвестициите и стабилността, които посочват всички световни кредитни агенции, са защото правителството държи прогнозируеми данъци.
„И ще ги държим до края“, подчерта той.
Министър-председателят посочи, че ГЕРБ няма да пипа данъците, защото те са най-добрата среда, която може България да си позволи.

 

„Изключително съм впечатлен от заводите, които се строят сега. Но няма работници. За да се върнат работниците, трябва да вдигаме доходите. Всеки ден съм в контакт със синдикатите и работодателите. Говорим по тази тема. Мога да ви обещая, че данъците няма да ги пипаме. На финала сме и на чакалнята на Еврозоната. Който не иска България в Еврозоната, да знае, че ще има Европа на две скорости. Ние не искаме да оставаме България на втора скорост. Ние искаме да си гарантираме еврото. Тук вие трябва да ни помогнете, защото е правилно за държавата. Всички знаят, че сме в Шенген, но чисто егоистично не ни пускат. България охранява отлично границите си и това е изключително моя заслуга. Забравихте времената, когато по улиците се разхождаха стотици мигранти. Сега няма нито един“, категоричен беше министър-председателят.

„На финала сме за чакалнята на еврозоната – това е добре, защото ще спре изкушението на банките от лошите кредити и ще се гарантира сигурността на инвестициите. Да не говорим, че сме в общото европейско семейство. В противен случай, който не иска – има Европа и на втора скорост. Ние не искаме да оставяме България във втората скорост. Защото големите и силни държави казват, че еврото е това, което ги държи единни“, коментира Борисов. Той обясни, че държавата ще продължава да подкрепя и малкия, и средния и едрия бизнес.

Борисов посочи, че с финансовият министър Владислав Горанов са се договорили да се отпуснат пари за колкото е нужно детски градини и ясли, за да може жените да работят и да бъдат равнопоставени.
„Колкото градини и ясли липсват в България, ще отделим ако трябва и 100, 200, 500 млрд. лв. ако трябва, и ще ги построим. Защото има смисъл“, каза още той.

 

„Другото, за което може да разчитате на нас, е да стимулираме средния и едрия бизнес. Ще ви натискаме за заплатите. Ще сторим и детски градини и ясли, за да се връщат младите майки на работа. В това има смисъл. Всички искат безплатно, но няма безплатно. При 10% данък не може да се говори за намаляване на данъка на хляба. Защо не намалим и данъка на млякото, на месото? Всеки говори за безплатно, но тогава данъците ще станат 20%. Хубав популизъм е това за безплатното и намаляването на данъците, но защо не го направихте, когато бяхте толкова пъти на власт ДПС и БСП, г-н Адемов?“, обърна се премиерът към депутата от ДПС и председател на социалната комисия Хасан Адемов, визирайки предложенията на Делян Пеевски и Йордан Цонев за намаляване на ДДС върху лекарства, книгите и хляба, както и възможността за безплатни детски градини.

 

„Ние сме добри стопани и за това има излишък. Единственият шанс да се вдигнат доходите е да има стабилност, а някои искат предсрочни избори. Днес президентът сезирал Конституционния съд и аз ще ви попитам, вие от Северна България искате ли АМ „Хемус“? Като я искате бъдете по-активни. Използването на думата безплатно ще доведе страната до нестабилност. Сега ще излезе, че само аз не искам безплатни детски градини и хляб, но безплатно има само в утопиите на социалистите. Стига толкова, защото сега сме събрали тук да ви поздравим и да се почерпите“, завърши Бойко Борисов.

 

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024