Политика

БСП: Борисов подмени правовата държава с тоталитаризъм! Безконтролната власт жертва хората, за да оцелее само тя

БСП: Борисов подмени правовата държава с тоталитаризъм! Безконтролната власт жертва хората, за да оцелее само тя

 

 

big_1d23

 

 

Скъпи граждани, срещу вас бяха извършени 4 подмени. Вие бяхте употребени в политическата игра на Бойко Борисов. Това обяви в декларация от името на парламентарната група на БСП нейният председател Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, пише новини.бг.

 

 

 

,,Първата подмяна: вашето искане за намаляване на партийните субсидии беше употребено и подменено с опит да се узакони купуването на политици и цели партии от олигарси чрез частно финансиране на партиите. Не че и сега не се случва, но това беше на път да се узакони като практика. Внесените предложения щяха да направят това престъпление закон. Това е поредния опит на управляващите да превърнат корупцията в закон“, посочи Нинова.

 

 

,Втората подмяна: официалното управляващо мнозинство беше подменено от скритото. Коалицията ГЕРБ и ОП не управлява страната. Управляват ДПС и ГЕРБ“, каза още тя.

 

 

,,Трета подмяна: истинските въпроси за вашия живот бяха подменени от процедури. Процедурата победи бедността и неравенствата. Предложенията на БСП за данъчни облекчения за млади работещи в семейство, за преизчисляване на всички пенсии, за намаляване на ДДС върху храни и лекарства не бяха допуснати дори за обсъждане с процедурни хватки, но много по-важно е защо. Защото не са важни за ГЕРБ бедността и неравенствата, както и демографската катастрофа.

 

 

 

И докато ви хвърляха прах в очите, че ще намалят субсидията на 1 лев – намерение, което никога не са имали искрено – ЧЕЗ бе продадена на втората “Гинка“. От 1-ви юли ще се увеличат цените на тока и водата, а при уж огромен излишък в бюджета Министерството на финансите взема нов дълг от 400 милиона, който ще плащаме следващите 20 години“, уточни Корнелия Нинова.

 

 

 

,,И на четвърто място бе подменена парламентарната република и правовата държава с едноличната и тоталитарна власт на един човек и това е Бойко Борисов. Ето как стана това – без споразумение с ОП, без обсъждане в ПГ на ГЕРБ дойде и разпореди 1 лев субсидия.

 

 

 

Разпореди го гръмко и с фанфари, а днес го оттегли тихичко и с оправданието, че нямало доклад от Бюджетната комисия. Въпреки това вярвам, че има надежда, че ще спрем безконтролната власт, която си играе с живота на хората, за да оцелее единствено самата тя“, завърши лидерът на опозицията.

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024