Политика

Душана Здравкова: Дали едни магарета ще бъдат заменени с други, няма значение, ако не се промени моделът

Душана Здравкова: Дали едни магарета ще бъдат заменени с други, няма значение, ако не се промени моделът

 

 

zdravkova_800

 

 

„ГЕРБ спечели тези избори, но припомням че през 2007 година, когато още не бяха структурирани добре партийните звена, защото нямаше и 6 месеца от учредяване на партията, ГЕРБ имаха 5-има депутати, а сега – с впрегнат целият институционален механизъм, всички партийни структури, са 6. За каква голяма победа може да се говори“. Това каза за БНР Душана Здравкова – един от учредителите на гражданско сдружение „Граждани за европейско развитие на България“, а след това и евродепутат от партия ГЕРБ.

 

 

 

 

 

Тя коментира и ниската избирателна активност на евровота: „70% от българските граждани всъщност не вярват в партийния модел, не вярват в това, което им предлагат партиите въпреки огромния финансов ресурс, с който разполагат“.

 

 

 

 

Здравкова подчерта, че никога не е била член на партия ГЕРБ и обясни, че е само един от учредителите на сдружението. Относно намеренията на лидера Бойко Борисов да прочисти партията, тя коментира следното:

 

 

 

 

„Аз съм гражданин. Партийната работа си е на функционерите вътре! Мен ме интересуват резултатите. Аз питам как ще се активизират тези 70%, които не гласуваха на тези избори? Как ще се направят европейските политики и политиките в една държава? Ще има ли визионери, ще има ли промяна във философията, в концепцията, защото само такава промяна може да доведе в промяна на модела.

 

 

 

Всичко друго –  дали едни магарета ще бъдат заменени с други, дали 5, 15 или 55 оставки ще бъдат приети – това няма никакво значение, ако няма смяна на визията и на модела. Оставките няма да решат нещата. Ще ги решат, дотолкова и колкото се позволи на гражданите да участват. Все още съществува шанс – сдружението съществува, то е похлупено. …

 

 

 

 

Може да се направи така, че отново да заработят клубовете в различните градове, може да се събере тази маса от хора с енергия, с граждански заряд, който да донесе промяната. Иначе вътрешнопартийната работа си е работа на партийните функционери“.

 

БНР, Епицентър

Политика

More in Политика

big_12

Главчев с ново 20: Предложих на президента аз да поема Външно, не знам дали и кога ще издаде указ

април 20, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024