Коментари

Затворете ”онова нещо” от ГЕРБ в оловен ковчег!

Затворете ”онова нещо” от ГЕРБ в оловен ковчег!

radioaktiven_3
Някои от последствията…
В ГЕРБ със сигурност има екземпляри, които леят сълзи и сополи за Цветан Цветанов. Те знаят защо и ние знаем. Без цветаномодела бездарието им щеше да си остане бездарие. Сега е успешна кариера. Ларви, проектирали се като книжни тигри.

Той е примерът, че обстоятелствата понякога си правят жестоки шеги, превръщайки нищото във фактор. Най-подходящи за подобни експерименти са заспали общества като нашето.

 

 

 

 

 

 

Ниският образователен ценз и интелектуален недокомплект на Цв. му дават самочувствието, че е подходящ за постовете, които съдбата му дари погрешка, наказвайки българите. Обграден от себеудобни той доказа по блестящ начин теорията на Дарвин. И вижте го при Жени Марчева по бТВ и на страниците на „Труд“ – наглецът в ролята на жертва. Просълзен, кълнящ се, че няма да хвърли камък по Борисов.

 

 

 

 

 

Триумф на лицемерието и подлостта в навечерието на Деня на Ботев – поета с момчетата, които се бореха за свобода, а не за апартаменти с асансьор…  Каква ирония само.

 

Пет пъти Цв. декларира, че няма да каже лоша дума за Борисов. Пет пъти пролича, че точно това прави.

 

 

 

 

 

 

Пусна лирична нотка и за приятеля си Веско Маринов без да спомене, например, дали е звънял на кметове, фирми на близки до певеца хора да спечелят обществени поръчки.  Не пропусна и да се изтъкне като модел за морал и отдаденост. Аз бях… Аз съм дал всичко… Смрад. Прав е Борисов да му забрани медийни изяви. Забрана, която реализирания Андрешко няма да спази с удоволствие.

 

 

 

 

 

За шампанско обаче е рано, защото цветановщината е дълбоко вкоренена в политическата среда въобще. Поведението и говоренето на Менда Стоянова е ярко доказателство за това. Старите лицаомръзвали, допускали грешки и трябвало да бъдат заменени от нови, млади хора. Каканиже жената, която се окичи с титлата Доктор хонорис кауза на Пловдивското висше музикално училище, но смята, че това не се отнася за нея. И тя велика като Цв.

 

 

 

 

 

Цветанов трябва да бъде забравен час по-скоро защото:

 

– Пося в бездарните и малоумните обитатели на територията мисълта, че в политиката има място за такива и там ще си уредят живота.

 

– Упорито и последователно вменяване на нравствено осакатеното население, че не умът, а наглостта е основа на успеха. Какъв пример даде!

 

– Предаде професионалистите в МВР, които постигнаха резултатите, които той нагло си приписва и до ден днешен. Предаде ги, защото влезе в сговор с мафиотизирания кръг на ДПС, известен като #Кой, а и защото е лишен от знание за истинските критерии.

 

 

 

 

 

Спомогна за профанизиране на кадровия подбор в МВР и службите, изхождайки от примитивното: „Може да е тапир, но да е наше момче“.

 

– Създаде мрежа от от политико-мафиотски тип, която заграби властта, бизнеса и икономиката по места. Утвърди феодалния тип управление, което доведе до средновековни отношения и ниво на живот в буквалния смисъл.

 

– Огромна е заслугата му политическият елит да се смъкне до дъно, неизвестно за историята.

 

Това са само част от „заслугите“ на цветановщината, заради които ГЕРБ трябва да я погребе в оловен саркофаг, да не излъчва смъртоносна радиоактивност.

 

 

 

 

Борисов има сериозен проблем. Нараненият „втори“ няма да се откаже от бляна да бъде първи. В ГЕРБ или в нова формация (хвалил се напоследък, че може да създаде такава за нула време) той ще се опита да детронира своя доскорошен „кумир“. Много анализатори предупредиха, че цветановото: „Смятате ли, че ако имах поне някакъв запис, нямаше да го пусна в публичното пространство?“ Това е в ДНК-то му. Защото бленува да докаже, че Първият греши. Както и защото е убеден в своята непогрешимост. Дори обяви, че вече го поканили от една партия. Което е зловеща новина, ако се замислим кои формации привличат такъв тип дейци. Цветановщината е като радиоактивния облак от Чернобил – поразява не само партията-държава, а всичко живо.

 

 

 

 

Затова е задължително да започне проверка на произхода на средствата, с които Цв. живее царски. Да се разровят съмнителните назначения на хора на високи постове, убийството на приятеля му Петър Христов от Велико Търново, съсипването на службите, обслужващо мафиотски кръг и пр. Не е лов на вещици, а възстановяване на справедливостта. Поне в някаква степен.

 

 

 

 

 

Борисов днес се разграничава от Цв., но за да е по-убедителен трябва да продължи и спрямо други ярки представители на цветановщината. Има ги и в партията, и в управлението. Включително и толерирани от него, които му се кълнат като Цв. във вечна вярност. Трябва да го направи заради всички, но и заради себе си, защото те са като Плутоний-244 – няколко милиграма и сбогом, Гергино… И са много, много устойчиви.

 

 

 

 

 

Ако искаме да виждаме и живеем в нормалност, трябва да премахнем ненормалността. Цветановщината е ненормалност, която убива. Има и други – и на тях ще им дойде редът.

 

Борис Петков, Фрог нюз

https://frognews.bg/novini/zatvorete-onova-neshto-gerb-oloven-kovcheg.html

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024