Политика

Иво Христов: Цветанов беше изхвърлен на бунището на ГЕРБ, трябва да създаде фракция „Бушони“

Иво Христов: Цветанов беше изхвърлен на бунището на ГЕРБ, трябва да създаде фракция „Бушони“

ivo-hristov-bgnes-800
Според мен, евровотът беше опорочен. Не съм партия, за да го оспоря, не съм съд, за да отсъдя, но не съм сигурен, че изборът бе честен. Това заяви евродепутатът от БСП Иво Христов в предаването ”Тази сутрин”.

Имаме много сигнали за принуда, натиск, корпоративен вот. Изборът е победа на партийната автокрация, смята Иво Христов.

 

 

 

Обвиненията на премиера Борисов, че БСП са насаждали омраза по време на предизборната кампания, евродепутатът определи като  кеч. „Гледам този проповедник на любовта, небръснат и с охрана. Той хвърля пачки в Ямбол, а там загуби. Ако някой спечели на тези избори, това бе Цветанов. Той бе низвергнат. Той бе изхвърлен на бунището на ГЕРБ. Той трябва да създаде фракция от бушони“.

 

 

„Борисов каза, че ролята на Цветанов била преувеличена. Много коментатори се плъзнаха по тази линия, че Борисов взел партията в свои ръце. Много пачки хвърли той из страната. Най-много хвърли в Ямбол, но там загуби. Значи не Борисов спечели тези избори. Изборите се печелят от онзи, който държи мрежите за мобилизацията на вота, от този, който контролира комисиите, и това е Цветанов. Така че Цветанов има решаващ принос за спечелването на тези избори.

 

 

Но не върви да се признае това нещо, особено от Борисов. Намирам за изключително омерзителен начина, по който Цветанов бе низвергнат. Тъй като от човека, когото никой не може да накаже, това беше преди месец, днес това е човекът, за когото говорят високомерно, изхвърлят на бунището на ГЕРБ, където има много други. Аз даже се пошегувах, че Цветанов трябва да създаде фракция „ГЕРБ-бушони“, както има ГЕРБ-младежи, ГЕРБ-жени и много други“, заяви Христов.

 

 

 

 

Президентът участва винаги от принципни съображения в политическия живот – така Иво Христов отговори на въпроса дали Румен Радев е „работил” за БСП по време на кампанията за евровота.

 

 

 

Когато президента взема позиция срещу корупцията, това е позиция срещу обществен порок, а когато ГЕРБ реагират като опарени, това е, защото са се припознали, каза той.

 

 

 

 

„Аз очаквах ГЕРБ да се срине напълно, тъй като няма нормално общество, което да толерира корупция, която е доказана, заснета, с всичките асансьори и тераси“, заяви той.

 

Би ти ви, Фрог нюз

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024